“Țara mea e la țară!”, concurs de creaţie literară pentru elevii şcolilor din mediul rural

La inițiativa scriitorului Ștefan Mitroi, Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman şi Inspectoratul Școlar al județului Teleorman organizează Concursul de creație literară  “Țara mea e la țară!”, care se adresează elevilor din clasele I-VIII, din școlile teleormănene din mediul rural.

Elevii care intră în competiţie trebuie să scrie despre oameni și întâmplări din satul lor, atât în versuri, cât şi în proză, sau chiar în ambele genuri, condiția impusă fiind ca o lucrare să nu depășească cinci pagini dactilografiate.

Un participant poate să trimită cel mult trei lucrări, până la data de 1 iunie, on-line, la adresa de email: cjcpctteleorman@yahoo.com, sau prin poştă pe adresa: Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman, str. Ion Creangă, nr. 52 -54, Alexandria, tel./fax: 0347- 804 482. Atât pentru cele trimise prin poștă, cât şi pentru cele trimise online, se va face menşiunea <Pentru concursul Țara mea e la țară!>.

Concurenţii vor fi recompensaţi cu premii în bani, astfel că pentru Premiul I va fi acordată suma de 600 de lei, pentru Premiul II- 400 lei, iar pentru Premiul III- 200 lei. De asemenea, vor fi acordate şi două mențiuni a câte o sută de lei fiecare, anunţă organizatorii. Câștigătorii vor primi, pe lângă bani, şi cărți de edituri renumite.

Festivitatea de premiere se va desfășura pe data de 25 septembrie, locul urmând să fie anunțat ulterior, mai precizează organizatorii.

Totodată, până pe 1 decembrie, o editură din București va publica lucrările premiate într-o carte. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code