Eveniment

Tânăra care şi-a lăsat fetiţa în scara blocului a declarat că-şi ia copilul acasă – Soţia celui care a sunat la salvare ar dori să-i fie părinte spiritual

După ce sâmbătă spre duminică şi-a lăsat fetiţa abia născută în scara blocului în care locuieşte, A. Chiriţă, tânăra de 25 de ani, a revenit la sentimente omeneşti şi a decis să-şi ia copilul acasă. Ea a născut acasă şi, fiindcă i-a fost teamă de reacţia părinţilor, care habar nu aveau de sarcina ei, a decis să-l lase în voia sorţii, în scara blocului.

Bebeluşul abandonat în noaptea de sâmbătă, în scara blocului 901, a ajuns în braţele celei care i-a dat viaţă. Femeia are 25 de ani şi a spus că a născut acasă şi, pentru că părinţii ei nu ştiau de sarcină, iar tatăl copilului nici nu vrea să audă că a devenit părinte, a intrat în panică şi primul instinct a fost acela de a lăsa copila în scara blocului.

În momentul când a fost depistată de poliţişti şi dusă la spital şi după ce a aflat că va fi anchetată, femeii i-au revenit sentimentele materne şi acum vrea să-şi ia copila acasă.

După cum v-am mai  informat, duminică dimineaţa, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul 112, în scara A, blocul 901, se află un nou-născut, abandonat. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului pentru cercetări, au descoperit copilul, care a fost preluat imediat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria.

Oamenii legii au stat de vorbă cu bărbatul şi soţia acestuia care au găsit bebeluşul, acesta declarând că se întorceau de la o nuntă şi când au intrat în scara blocului au descoperit copilul, care abia mai respira. Ulterior, s-a descoperit că mama este chiar o vecină a lor, despre care cei doi spun că nu au ştiut cu certitudine că este gravidă, deşi se cunoştea sarcina, aceasta declarând că doar s-a îngăşat. De asemnea, soţia celui care a chemat salvarea şi care susţine că va fi alături de cea mică de acum în colo, dorind chiar să îi fie părinte spiritual, a declarat că hanoracul în care copila a ajuns la spital era al ei, mama naturală aruncând-o efectiv pe jos, pe cimentul din scară în pielea goală. Aceasta a mers inclusiv la spital să vadă ce face fetiţa, a stat de vorbă cu medicii, ar vrea să stea de vorbă şi cu mama naturală să o convingă să stea alături de copilul ei şi vrea să îi ofere sprijin, deoarece, spune aceasta, cele câteva clipe petrecute alături de copilă au făcut-o să se ataşeze foarte mult de micuţă, mai ales că este mamă a doi copii.

De altfel, persoane din cartier susţin că sarcina femeii era vizibilă şi prea puţin probabil ca familia tinerei să nu fi ştiut. Plus de asta, tot prin cartier se aude, că femeia ar fi născut în seara zilei de sâmbătă, asta pentru că mama fetei, adică bunica nou-născutei, a mers după cele necesare la o farmacie din apropiere. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Poliţiştii nu au sesizat protecţia copilului, întrucât deocamdată, cazul nu este considerat abandon, având în vedere că mama nu şi-a exprimat dorinţa de a da copilul în plasament. De altfel, prin faptul că a decis să-şi ia fetiţa acasă, mama este aproape iertată, însă nu va scăpa de audieri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.