Politic

Tăcerea deputaţilor de Teleorman în Cameră

marin almajanubucurvalentin-bobocIoan DUMITRESCU

Tot mai tăcuţi, deputaţii noştri din Cameră par a nu mai fi interesaţi deloc de ceea ce se petrece în spaţiul public, în jurul lor, în Parlament. Bunăoară, deputatul liberal Marin Almăjanu a adresat ultima sa interpelare în Parlament pe data de 9 decembrie 2014; atunci, Marin Almăjanu a vorbit despre faptul că „România are nevoie urgentă de o legislaţie electorală cât mai reprezentativă, transparentă şi foarte corectă”; făcând parte din Legislativul ţării, de ce nu a iniţiat un proiect legislativ pe tema respectivă Marin Almăjanu? Iar de atunci, deputatul nu a mai adresat nicio întrebare, stând liniştit în banca sa.

Deputatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Alin Bucur, a avut ultima sa interpelare pe data de 09.04.2013. Atunci, deputatul Bucur a prezentat proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind restructurarea organizatorică a unor componente din sistemul de sănătate. Şi, din 2013, Alin Bucur nu a mai cuvântat în Parlamentul României.

Şi deputatul social-democrat Valentin Boboc a avut o ultimă interpelare în Cameră în aprilie 2013; atunci deputatul a vorbit despre Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa Prioritară 1. Şi tot de atunci deputatul Boboc nu a mai luat de loc cuvântul în Camera Inferioară a Parlamentului.

Şi aceştia sunt doar trei deputaţi luaţi la întâmplare, din trei partide, dar care au ceva asemănător: nu prea îi mai auzi prin Parlament. Dacă îi întrebi, în teritoriu vin la fiecare sfârşit de săptămână, dar nimeni nu îi vede. Tăcerea deputaţilor din Cameră poate fi tradusă şi prin faptul că în ultimul timp s-au concentrat asupra unor proiecte legislative, de care vom afla noi mai încolo.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.