Social

Sute de posturi, neocupate până la acestă dată în învăţământul teleormănean

Astăzi, 6 septembrie, la Casa Corpului Didactic din Alexandria, începând cu ora 9 se va desfăşura o nouă şedinţă publică pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile de învăţământ teleormănene. Mai mult de o treime din numărul total al posturilor scoase la concurs în învăţământul teleormănean pentru anul şcolar 2013-2014 au rămas neocupate până la acestă dată. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta au fost vacante în total  877 de posturi complete şi incomplete, doar 54 dintre acestea fiind titularizabile. La concursul organizat la sfârşitul lunii iulie 2013 au participat 567 de candidaţi în Teleorman, însă au reuşit să obţină cel puţin nota 7, condiţie obligatorie pentru ocuparea unui post titularizabil, doar 200 de dascăli. Cu toate că numărul dascălilor titularizabili din Teleorman a depăşit cu mult numărul posturilor disponibile, după repartizarea din 9 august au rămas neocupate 11 posturi, care s-au adăugat posturilor netitularizabile, putând fi ocupate de candidaţii cu cel puţin media 5 la concurs. Cu medii peste 5 la concurs anul acesta au fost aproape 380 de dascăli, însă pot ocupa un post în învăţământ şi dascălii care au obţinut cel puţin nota 5 la concursurile din 2012 şi 2011, în ultimă instanţă putând fi repartizaţi pe posturile care rămân vacante şi dascălii care au obţinut cel puţin nota 5 la concursul din 2010.

Reprezentanţii ISJ spun că dacă la specializările: învăţători, educatori, educaţie fizică, geografie sau istorie în Teleorman este excedent de dascăli calificaţi, la disciplinele educaţie muzicală şi educaţie plastică încă mai sunt probleme.

În unităţile de învăţământ teleormănene vor fi la catedră în anul şcolar 2013-2014 aproximativ 4000 de dascăli. Prof. Valeria Gherghe, înspector şcolar general, estimează că  în noul an şcolar la catedră vor fi în proporţie de peste 95% dascăli calificaţi. Numărul dascălilor pensionari rămaşi în sistem va fi foarte mic, la aceştia apelându-se doar acolo unde nu au fost solicitări din partea dascălilor care au promovat concursul de ocupare a posturilor vacante din învăţământ anul acesta sau în ultimii trei ani.

O nouă şedinţă de repartizare pe posturile care rămân vacante şi după repartizarea de astăzi se va desfăşura în perioada 11-13 septembrie 2013. Seria şedinţelor în care vor fi repartizaţi dascălii teleormăneni pe posturile vacante va continua, chiar şi după începerea anului şcolar, până când toate posturile vacante sau cele care se vor vacanta pe parcurs vor fi ocupate.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.