Social

Sute de locuri libere în liceele teleormănene, după prima repartizare computerizată

Monica DUMITRESCU

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională a fost realizată cu o zi mai devreme faţă de calendarul iniţial anunţat de Ministerul Educaţiei. Rezultatele au fost făcute publice luni, 14 iulie, mai întâi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, urmând să fie afişate în fiecare unitate de învăţământ.

Potrivit datelor, au participat la repartizarea computerizată în liceele teleormănene 2482 de candidaţi, dintre care 81 absolvenţi ai unor şcoli gimnaziale din alte judeţe. Au fost repartizaţi 2474 de candidaţi, numărul celor care au rămas nerepartizaţi, cel mai probabil pentru că nu au completat un număr suficient de opţiuni în fişele de înscriere, fiind 8.

După prima repartizare computerizată în liceele din Teleorman au rămas neocupate 494 de locuri. Cele mai multe locuri neocupate au rămas în Turnu Măgurele. Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” a rămas cu 133 de locuri neocupate la aproape toate specializările propuse (mate-info, mecanică, turism şi alimentaţie, economic, resurse naturale şi protecţia mediului). La Colegiul Tehnic “Sf. Haralambie” au rămas neocupate 79 de locuri la specializările mecanică, economic, comerţ, agricultură. Locuri libere au rămas şi la Colegiul Naţional “Unirea” (25), dar şi la Liceul Teoretic “Marin Preda” (24).

În Roşiorii de Vede au rămas neocupate 51 de locuri la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” la diferite specializări şi 36 de locuri la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă”. În Alexandria mai sunt disponibile 18 locuri la specializarea electric la Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul), iar la Zimnicea 14 locuri la specializarea ştiinţe ale naturii, în timp ce în Videle au fost ocupate toate locurile disponibile în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2014-2015.

Locuri libere din belşug au rămas şi la licele din mediul rural: Drăgăneşti Vlaşca, Măgura, Olteni, Piatra.

Miercuri, 16 iulie, începe a doua etapă a admiterii la liceu

 

Candidaţii care au fost repartizaţi în prima etapă a repartizării computerizate trebuie să confirme locul prin depunerea dosarelor de înscriere la liceul la care au fost repartizaţi în perioada 17-25 iulie. A doua etapă a admiterii la liceu 2014 începe pe 17 iulie. Absolvenţii care nu au fost repartizaţi în prima etapă şi cei care nu au participat la aceasta vor completa fişele cu opţiuni în perioada 16-21 iulie. Repartizarea computerizată va avea loc pe 24 iulie.

În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu. La această etapă pot participa şi absolvenţii care nu au susţinut Evaluarea Naţională, în cazul acestora repartizarea făcându-se pe baza mediei obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.