Social

Sute de elevi teleormăneni au lipsit la a doua probă din cadrul simulării Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

482 de elevi din clasa a XI-a şi alţi 269 de elevi din clasa a XII-a nu s-au prezentat miecuri, 5 martie, la proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat în Teleorman. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, liceul cu cea mai slabă prezenţă a fost Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria, unde au fost prezenţi doar 105 elevi de clasa a XI-a din cei 260 înscrişi şi doar 75 elevi de clasa a XII-a din totalul de 226. Prezenţă foarte slabă la cea de-a doua probă din cadrul simulării bacalaureatului a fost înregistrată şi la liceele “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede şi Drăgăneşti de Vlaşca.

Majoritatea elevilor teleormăneni au susţinut această probă la matematică. La ieşirea din sălile de examen elevii, în cea mai mare parte, au spus că subiectele au fost acceptabile, chiar uşoare. Rămâne de văzut dacă rezultatele, care urmează să se afişeze pe 14 martie, vor confirma optimismul acestora.

Anul trecut la simularea examenului de bacalaureat rezultatele au fost dezastruoase. Niciun elev de la Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria (Rulmentul) şi Colegiul Tehnic “Praporgescu” Turnu Măgurele nu a reuşit să obţină cel puţin nota cinci la matematică la simularea examenului de Bacalaureat organizată la sfârşitul lunii februarie. Promovabilitate sub 3% la matematică s-a înregistrat şi la Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, Colegiul Tehnic “A. Saligny” Roşiorii de Vede şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”. De altfel, la toate liceele din Teleorman rezultatele la matematică la simularea Bacalaureatului au fost slabe. Cel mai mare procent de promovabilitate, de aproape 50%, a fost obţinut de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, pe locul al doilea situându-se Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele cu 44,32%, iar pe locul al treilea Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca cu promovabilitate 43,28 la matematică, devansând unităţi de învăţământ ca Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional “A. D. Ghica”, Liceul Teoretic “Marin Preda” sau Colegiul Naţional “Anastasescu” de la care se aşteptau rezultate mai bune.

Examenul de bacalaureat din vara anului trecut a confirmat slaba pregătire a elevilor teleormăneni. Doar 1330 de candidaţi din cei 3776 care s-au prezentat în prima sesiune a bacalaureatului în Teleorman au promovat examenul, aceasta însemnând un procent de promovabilitate de doar 35,22%. Teleormanul s-a clasat astfel în ierarhia naţională pe penultimul loc, cu peste 20 de procente sub media pe ţară.

Simularea Bacalaureatului din acest an se încheie vineri, 7 martie, cu proba la disciplina la alegere, pe care o vor susţine doar elevii din clasa a XII-a.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.