Eveniment

Sute de elevi din tot judeţul au trecut pragul Prefecturii Teleorman săptămâna aceasta

elevi 1Monica DUMITRESCU

Anul acesta, în premieră, Instituţia Prefectului Teleorman şi-a deschis larg porţile în perioada 6-10 aprilie pentru grupurile de elevi care doresc să cunoască activitatea instituţiei. Iniţiativa aparţine prefectului Carmen Daniela Dan şi a fost pusă în pactică cu prilejul derulării programului “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

“Îmi doresc, în calitate de prefect al judeţului Teleorman, să fiu aproape de copiii şi de tinerii care îşi propun să cunoască activitatea instituţiei în mod teoretic, dar mai ales practic şi am lansat o invitaţie elevilor care vor să fie în slujba cetăţeanului, chiar şi pentru câteva clipe. Consider că, în acest fel, generaţia tânără îşi poate forma corect şi concret opinia pentru acest sector de activitate, iar autorităţile vor avea de câştigat în urma intrării în contact cu publicul tânăr, plin de iniţiativă”, a spus prefectul Carmen Daniela Dan.

Primii care au răspuns invitaţiei prefectului la începutul acestei săptămâni au fost elevii din comuna teleormăneană Piatra. “Am primit vizita a 21 de copii însoţiţi de un cadru didactic şi de primarul localităţii Cherea Dănuţ. Am considerat că este important ca cei mici să conştientizeze atribuţiile prefectului şi activitatea pe care acesta o desfăşoară în cadrul instituţiei cu ajutorul altor structuri, ţinând cont că informaţiile pe care le-am oferit trebuie să se plieze pe înţelesul lor şi pe vârsta lor fragedă. Ieşind din tiparul zilnic, am făcut o prezentare generală a instituţiei şi am pus accent pe structura organizatorică. Rând pe rând, elevii au făcut cunoştinţă cu personalul instituţiei şi am simţit că au fost în largul lor şi în biroul meu”, a mai spus prefectul.

În zilele următoare, grupuri de elevi din unităţile de învăţământ alexăndrene, dar şi din comuna Ţigăneşti au trecut pragul Prefecturii Teleorman pentru a cunoaşte activitatea acesteia. Elevii teleormăneni sunt aşteptaţi în continuare, până vineri, 10 aprilie, când se încheie programul Şcoala Altfel şi începe vacanţa de primăvară.

Tot săptămâna aceasta, elevii de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria au stat în “umbra” unor angajaţi ai Instituţiei Prefectului în cadrul unui program de orientare profesională “Job Shadow Day”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.