Social

Sute de absenţi la simularea bacalaureatului în Teleorman

Monica DUMITRESCU
Dacă la prima probă în cadrul simulării examenului de bacalaureat, respectiv proba la limba şi literatura română, desfăşurată luni, 2 martie, au participat aproximativ 88% din numărul elevilor de clasa a XI-a şi puţin peste 89% din numărul celor din clasele a XII-a, la cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului, desfăşurată miercuri, 4 martie, prezenţa în Teleorman a fost şi mai slabă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, per total numărul absenţilor a fost de 887 de elevi. Astfel, la clasa a XI-a au fost înscrişi pentru susţinerea probei la matematică 1759 de elevi, însă 336 dintre aceştia nu s-au prezentat, iar la istorie, din cei 796 elevi înscrişi au fost prezenţi doar 700.

La clasa a XII-a la matematică nu s-au prezentat 412 elevi din cei 2276 înscrişi, iar la istorie au lipsit 43 de elevi din totalul de 884 înscrişi.

În ce priveşte subiectele, la matematică, atât la clasa a XI-a, cât şi la clasa a XII-a, elevii de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria spun că nu au fost dificile şi se că se aşteaptă la note mari. La fel spun şi elevii care au susţinut proba la istorie. Liceul Pedagogic din Alexandria a fost însă în fiecare an în topul liceelor teleormănene cu cele mai bune rezultate la bacalaureat.

Pentru elevii de clasa a XI-a simularea examenului de bacalaureat a luat sfârşit odată cu susţinerea probei obligatorii a profilului. Elevii din clasa a XII-a mai au însă de susţinut o probă, cea la alegere dintre disciplinele profilului, programată pentru vineri, 6 martie. Conform calendarului de desfăşurare a simulărilor examenelor naţionale, rezultatele vor fi afişate pe data de 12 martie. Notele obţinute la simulare nu se vor trece în catalog, rezultatele urmând să fie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.