Social

Suspiciuni privind dreptul unor teleormăneni de a primi ajutoare alimentare de la UE

cupoane-ajutoare-ueMonica DUMITRESCU

Implementarea Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014) în judeţul Teleorman a ajuns la final. Aproximativ 85.000 de teleormăneni, dintre care aproape 10 000 înscrişi pe liste suplimentare, au intrat până acum în posesia pachetelor cu alimente de la Uniunea Europeană, însă există suspiciuni că unii dintre beneficiari nu îndeplinesc condiţiile impuse de lege, motiv pentru care Instituţia Prefectului urmează să efectueze o serie de anchete sociale în rândul acestora.

„Am anumite informaţii că persoane care au pământ agricol, care au utilaje, care au animale, au fost trecute pe listele suplimentare, drept pentru care am solicitat să se facă nişte anchete sociale”, a declarat prefectul Carmen Daniela Dan, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, desfăşurată marţi, 24 februarie.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, în Teleorman au fost repartizate 214.947 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană, fiecare pachet conţind câte trei kilograme de făină, trei kilograme de mălai, o pungă de paste, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru conserve de carne de porc, trei conserve de carne de vită, cinci conserve de pateu de ficat. Câte două astfel de pachete au fost acordate fiecărui beneficiar (persoane cu venit minim garantat, alocaţie pentru susţinerea familiei, şomeri, pensionari cu pensii mai mici de 400 lei, persoane cu handicap grav sau accentuat, adulţi sau copii neinstituţionalizaţi). În total, au fost distribuite în Teleorman aproximativ 170.000 de pachete. Pachetele cu alimente rămase vor fi redistribuite către alte unităţi administrativ teritoriale.

One Comment

  1. Verificati la Smirdioasa, au primit o gramada care nu aveau dreptul, de cine oare au fost facute listele suplimentare…de primarie…iar cei care trebuiau sa beneficieze nu au primit absolut nimik… astai Rromania..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.