Eveniment

UPDATE: Autorul celor 7 tâlhării a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Barbatul care a fost retinut de politisti ca fiind autorul celor 7 talharii  din Alexandria a fost arestat pentru 30 de zile.

Autorul celor 7 tâlhării este un tânăr de 28 de ani – 100 de suspecţi anchetaţi şi zeci de percheziţii au fost făcute de poliţişti pentru identificarea acestuia

Miercuri, 27 august, la sediul IPJ Teleorman, a avut loc o conferinţă de presă, la care au participat adjunctul şefului Poliţiei municipiului Alexandria, comisar Cătălin Ciurea şi Paul Manta, poliţist în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale. Aceştia au confirmat prinderea autorului celor 7 tâlhării care au avut loc la magazinele din municipiu în intervalul 3 februarie – 16 aprilie 2014, precizând că autorul este un tânăr de 28 de ani din Alexandria. De altfel, acesta a făcut parte din cei 100 de suspecţi care au fost supuşi anchetei, iar locuinţa sa a fost percheziţionată în iunie în cadrul unor percheziţii făcute în acest caz, la persoane bănuite că ar fi putut săvârşi fapte de tâlhărie.

Autorul nu a fost găsit atunci la domiciliu, dată de la care nici familia nu a mai ştiut nimic de el. Asta până luni, 25 august, când poliţiştii din localitatea Sebeş au anunţat autorităţile din Alexandria cu privire la faptul că pe raza localităţii lor se află un tânăr din Alexandria, care nu-şi poate justifica prezenţa acolo. Acesta a fost indentificat ulterior ca fiind bărbatul bănuit de cele 7 tâlhării şi care nu a fost găsit la domiciliu, a fost adus la Alexandria, fiind reţinut în cursul zilei de marţi 26 august pentru 24 de ore şi miercuri, 27 augus, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Prejudiciul adus de acesta magazinelor jefuite se ridică în total la suma de 5.763 lei.

Comisarul şef Cătălin Ciurea a cerut public scuze cetăţenilor municipiului Alexandria pentru întârzierea “cu care am reuşit să rezolvăm această speţă. Se crease o adevărată psihoză printre oameni. Ca cetăţean aveam şi eu o nelinişte persoanală, mai ales când vedeam că unele spaţii comerciale îşi desfăşurau activitatea doar la ghişeu”, a spus adjunctul Poliţiei Alexandria. De asemenea, acesta a mulţumit celorlalte instituţii implicate în anchetă, care au urgentat toate acele protocoale ce trebuie urmate, înlesnind ancheta.

Suspectul în dosarul jafurilor magazinelor din Alexandria a fost găsit- Dependenţa de păcănele vinovată de faptele bărbatului

În prima jumătate a lunii februarie, în Alexandria, trei magazine au fost jefuite de indivizi înarmați cu pistoale, cuţite sau alte obiecte ascuţite şi, sub ameninţare, au sustras toate încasările din zilele respective şi s-au făcut nevăzuţi. Din spusele anchetatorilor la aceste tâlhării au participat mai multe persoane.

Poliţiştii teleormăneni au demarat la acea dată o amplă anchetă, ba chiar au întocmit şi un cerc de suspecţi pe care, i-au şi anchetat şi pentru o scurtă perioadă jafurile au încetat.

Asta până în seara zilei de miercuri, 19 martie, când unul din cele trei magazine care a fost jefuit în februarie a fost din nou “călcat” de hoţi şi, prin aceeaşi metodă, încasările zilei au fost sustrase. Este vorba de magazinul “Crocodilul” din Alexandria. Din nou, tâlharii au recurs la intrarea în magazin cu cagulă pe faţă şi i-au cerut vânzătoarei, sub ameninţare, toţi banii pe care îi avea în casă. O echipă a IPJ Teleorman a ajuns la faţa locului şi primele concluzii ale anchetei au fost că tâlhăria s-a produs aproape la indigo cu cele trei jafuri din februarie; cercetările cu privire la infractori au continuat, iar anchetatorii trebuiau să stabilească dacă fac parte din acelaşi cerc de suspecţi sau o altă “echipă” de tâlhari le copiază modul de operare precedenţilor. Nici dacă e vorba de una sau mai multe persoane care tâlhăresc magazinele nu au precizat anchetatorii.

În aprilie tâlhăriile s-au reluat, iar magazinul ”Germino” situat la intersecţia străzilor Alexandru Colfescu şi Cuza Vodă a fost jefuit de două ori în mai puţin de o săptămână. Un jaf a avut loc în seara zilei de 10 aprilie. Nici nu s-au dezmeticit bine cei cae trebuiau să rezolve cazul, că miercuri, 14 aprilie, în jurul orei 6.09, poliţiştii teleormăneni au preluat un apel de la 112 prin care o persoană anunţa că în faţa magazinului Germino de pe strada Av. Alexandru Colfescu, zona fostei Grădini de Vară, o femeie strigă după ajutor. Era vânzătoarea aceluiaşi magazine spart cu o săptămână în urmă şi care la prima oră a dimineţii era aşteptată în uşă de un individ de 25 – 30 ani care a cerut ţigări. Vânzătoarea i-a spus că încă nu a deschis, dar acesta a scos un obiect contondent pe care l-a folosit la ameninţarea acesteia, după ce a forţat intrarea în magazine, cerându-i banii din casă. Hoţul a luat 200 de lei aflaţi în acel moment în magazine.

De atunci faptele nu s-au mai repetat. Probabil pentru că autorul a părăsit oraşul. Spunem asta pentru că, din surse neoficiale, tâlharul se pare că a fost prins în Alba Iulia, într-un parc de distracţii. Este din Alexandria şi ar locui pe strada Vedea. Tot neoficial, acesta a recunoscut faptele şi şi-a motivate gestul ca fiind vorba de o dependenţă de jocurile de noroc, mai exact păcănele. Bărbatul spune că păcănelele l-au dus la disperare, acesta fiind şi motivul pentru care a recurs la astfel de gesturi, pe care, deşi le-a dezaprobat, nu a putut să şi le reprime din cauza dependenţei. Ba mai mult, spune suspectul, a vrut chiar să se sinucidă pentru a scăpa de viciu, pentru că păcănelele nu numai că-i distrugeau viaţa, dar îi invadaseră şi visele, începând să aibă fel de fel de coşmaruri legate de acestea. Acum, tot dependenţa de jocuri de noroc îl va băga şi după gratii.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.