Sport

Superliga feminină – Universitatea Alexandria a debutat cu o remiză acasă!

Duminica trecută, pe stadionul Municipal din Alexandria s-a jucat primul meci pentru Universitatea Alexandria în Superliga naţională. Adversarul echipei pregătite de Călin Pistolea a fost Real Craiova, ocupanta locului 3 în sezonul precedent, echipă care a abordat disputa din postură de favorită, însă jocul avea să fie unul foarte alert, dar echilibrat. Mai bine au început oaspetele, care au deschis scorul în primele minute, din penalti, însă alexăndrencele impulsionate de un public numeros şi foarte zgomotos au echilibrat disputa. După 0-1 la pauză, în care echipele şi-au împărţit marile ocazii, meciul avea să ia o altă întorsătură în repriza secundă, după ce gazdele au marcat de două ori, prin Ana Maria Vasile şi Niocoleta Deca. Determinarea arătată de jucătoarele pregătite de Călin Pistolea, imprimată de pe bancă, dar şi din tribuna stadionului, a fost cheia unui prim rezultat pozitiv pentru alexăndrence, care porneau cu şansa a doua în acest meci. Totuşi, câteva faze spectaculoase, inclusiv cele în care s-au marcat golurile, modul absolut origial al Anei Maria Vasile de a se manifesta la golul marcat – şi-a scos tricoul de pe ea, rămânând în maiou, spre deliciul bărbăţilor din tribună!, plus golul norocos al oaspetelor, la ultima fază a jocului, au conturat un meci spectaculos, încheiat la egalitate, 2-2, rezultat care mulţumeşte echipa din Alexandria, dar şi pe oaspeţi.

“Vreau să le felicit pe fete pentru acest joc, însă cred că puteam câştiga, dacă aveam ceva mai multă experienţă şi puţin noroc. S-a văzut tracul debutului, în faţa unor adversare cu experienţă, azi am întâlnit echipa de pe locul 3 în sezonul trecut, dar mă bucur că ne-am revenit în repriza secundă, eu spun că a fost un meci de un nivel ridicat, care mulţumit publicul” – Călin Pistolea, antrenor Universitatea Alexandria

“Consider că este un rezultat echitabil, prin prisma ocaziilor, noi am jucat şi în inferioritate jumătate de repriză, dar am avut şansă la ultima fază, când am marcat. Cred că trebuia să abordăm jocul mai serios, am crezut că suntem învingătoare dinainte. În schimb, Alexandria a arătat bine, merită felicitate jucătoarele” – Alina Peşu, jucătoare Real Craiova

“A fost destul de greu în teren, am întâlnit un adversar cu experienţă, dar este bine că nu am pierdut. Cred că publicul, care a venit să ne susţină în număr mare, a fost mulţumit de evoluţia echpei noastre” – NIcoleta Deca, jucătoare Universitatea Alexandria.

În jocul disputat duminică, împotriva echipei Real Craiova, lotul formaţiei Universitatea a cuprins următoarele jucătoare: R. Neagu, Al. Nica, O. Dumitrache, P. Jderu, L. Mazilescu, A. Diţă (D. Butoi), An. Nica, N. Deca, I. Săvescu, A.M. Vasile, A.M. Boldeiu; în lot G. Prunaru, D. Rosu, A. Delcea, G. Gologan, A. Stan.

 

Galerie, bannere la meciuri!

Ca de fiecare dată, la jocurile de pe teren propriu ale echipei Universitatea Alexandria publicul local vine în număr destul de mare, pentru a susţine echipa. Interesant este faptul că, de fiecare dată, apar şi bannere pe care galeria le afişează la tribuna a II-a, prin care fetele sunt susţinute, dar sunt transmise şi mesaje către rivali, cum s-a întâmplat la jocul de duminică.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.