Social

Suntem încă în plin sezon al virozelor respiratorii- Fortificarea imunităţii naturale poate ţine infecţiile respiratorii la distanţă

Chiar dacă vremea de afară s-a mai încălzit, asta nu înseamnă că pericolul virozelor respiratorii a trecut.

Medicii spus că încă suntem în plin sezon gripal, asta chiar dacă vaccinarea împotriva gripei a fost oprită oficial, iar sezonul declarat închis. Încă este iarnă, iar activitatea virusurilor, mai ales ale celor care provoacă viroze respiratorii, este în toi, vremea caldă de afară favorizând “dezmorţirea” acestor virusuri care pot provoca infecţii respiratorii. La nivelul judeţului Teleorman, numărul infecţiilor respiratorii este relativ mic, comparativ cu alţi ani, asta şi pentru că, spun medicii, pe de o parte vremea a fost caldă, aspect care face ca numărul persoanelor care se prezintă la cabinetele medicilor de familie cu viroze respiratorii să fie mai mic, iar pe de altă parte, a fost vacanţă, interval care a coincis şi cu cea mai rece perioadă din an.

Reîntoarcerea în colectivitate însă ar putea spori numărul cazurilor de îmbolnăviri, susţin medicii, mai ales că virusurile lovesc cu predilecţie în rândul copiilor.

Medicii dau şi câteva sfaturi cu privire la cum se pot preveni îmbolnăvirile, fiind de părere că activitatea fizică fortifică organismul.

Totodată, consumul a cât mai multor alimente ce conţin cantităţi mari de vitamina C şi zinc, de legume cu frunze verzi, rădăcinoasele, aduc un aport în plus sitemului imunitar. Nici carnea roşie, peştele sau nucile nu trebuie evitate, acestea fiind bogate în zinc, mineral care ajută foarte mult în combaterea îmbolnăvirilor.

Totuşi, în caz de îmbolnăvire medicii recomandă ca de la primele semne de boală persoanele afectate să se prezinte la medicul de familie, să adopte o igienă riguroasă pentru a nu îmbolnăvi şi alte persoane şi mai ales antibioticele trebuie evitate, de cele mai multe ori efectul acestora fiind tocmai invers decât cel scontat.

Virusurile lovesc cu predilecţie copiii, însă şi persoanele în vârstă, bolnavii cronici şi pe cei care iau medicamente imunosupresoare au risc foarte mare în ceea ce priveşte îmbolnăvirea, drept pentru care medicii sunt de părere că fortificarea imunităţii naturale este o prioritate în plin sezon al virozelor respiratorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.