Sumele alocate drumurilor din judeţ pentru anul 2018 merg exclusiv la cele judeţene

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean de luni, 15 ianuarie, aleşii judeţeni au adoptat, cu unanimitate de voturi, Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumei defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea chletuielilor privind drumurile judeţene, pentru anul 2018 şi estimări pe anii 2019-2021.

Potrivit actului administrativ, se aprobă repartizarea sumei de 12.034 mii lei defalcată din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene, alocată judeţului Teleorman pentru anul 2018 şi estimări pe anii 2019-2021.

“Repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale se face prin hotărâre de Consiliu Judeţean, în funcţie de lungimea şi starea tehnică a acestora. Drept urmare, în vederea punerii în aplicare a prevederilor legale (…)  şi respectării termenelor calendarului de aprobare a bugetelor locale prevăzute de Legea finanţelor publice locale, (…) Consiliul Judeţean a convocat, spre consultare, primarii unităţilor administrativ-teritoriale. Conform procesului verbal nr. 197 din 10 ianuarie 2018 întocmit la întâlnirea cu primarii din judeţ, suma de 12.034 de lei s-a repartizat integral pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene “, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code