Economie

Subvenţii pentru agenţii economici care angajează ucenici

Monica DUMITRESCU

Agenţii economici care angajează ucenici beneficiază de subvenţie de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman. Pentru fiecare ucenic angajat se acordă lunar câte 300 de lei.

Poate fi încadrată ca ucenic, orice persoană fizică ce a împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani şi nu deţine o calificare pentru ocupaţia în care se organizează ucenicia la locul de muncă. Prin contractul de ucenicie, angajatul poate obţine un loc de muncă, cu o durată între un an şi 3 ani de zile. Contractul de ucenicie la locul de muncă este un contract individual de muncă de tip particular, încheiat pe durată determinată, în temeiul căruia ucenicul se obligă să se pregătească profesional şi să muncească pentru şi sub autoritatea angajatorului, care se obligă să îi asigure plata salariului şi toate condiţiile necesare formării profesionale.

Ucenicia la locul de muncă se organizează pentru calificările stabilite prin legislaţia în vigoare şi pentru ocupaţiile cuprinse în Clasificarea Ocupaţiilor din România, pentru care există standarde de pregătire profesională, respectiv standarde ocupaţionale

Angajatorii care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, primesc lunar, pe toată perioada derulării acestuia, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare ucenic, o sumă de 300 de lei. Pentru acordarea subvenţiei, angajatorii vor încheia o convenţie cu A.J.O.F.M Teleorman, în termen de 30 de zile de la expirarea perioadei de probă, cuprinsă în contractul de ucenicie la locul de muncă.

Agenţii economici care doresc să beneficieze de subvenţionarea locurilor de muncă, pentru încadrarea diferitelor categorii de persoane, se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Compartimentului Relaţii cu Angajatorii sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.