Eveniment

Sub genericul “Colinde prin glasuri de copii”, preşcolarii Grădiniţei nr. 2 au colindat Biblioteca “Marin Preda”

Serbările de Moş Crăciun au continuat şi în această săptămână în instituţiile de învăţământ din judeţ. Copii de toate vârstele de la grădiniţele şi şcolile din toate colţurile judeţului nostru, au expus, în cadrul spectacolelor prezentate tot ceea ce au învăţat de la cadrele didactice şi cât de bine s-au pregătit pentru Crăciun şi Anul Nou.

Moş Crăciun, cu tolba plină, a poposit joi, 12 decembrie, la Biblioteca Judeţeană Marin Preda, unde preşcolarii Grădiniţei nr. 2 Alexandria, îndrumaţi de educatoarele Cristina Barbu, Oana Albu şi Mirela Calotă, au prezentat un program de colinde în sala de lectură a instituţiei.

“Colinde prin glasuri de copii”, a fost genericul sub care s-a desfăşurat programul de colinde susţinut de prichindeii Grădiniţei nr. 2.

Programul de colinde, la organizarea căruia şi-au adus contribuţia pe lângă Grădiniţa nr. 2 ai cărei preşcolari au încândat audienţa şi Biblioteca judeţeană Marin Preda, al cărei director, Viorel Fota, s-a lăsat cuprins de emoţiile din glasurile copiilor, care abia dacă le-au dat pace pentru a-şi spune rolurile până la final.

Cuvântul de deschidere a aparţinut bibliotecarului coordonator al acestui evenimet, Cristina Geolfan, după care o  alocuţiune a fost rostită de educatoarea grupei mijlocii, Cristina Barbu.

Se spune că, în prag de sărbătoare, colindătorii îţi aduc bucurie, căldură şi prosperitate în casă, întocmai ce şi-au dorit cei mici să le transmită părinţilor, fraţilor, surorilor, dar şi bunicilor când într-un suflet sala de lectură a Bibliotecii a răsunat de glasuri cristaline de copil. Preşcolarii au urat, au dansat şi au cântat într-o serbare închinată Naşterii lui Iisus Hristos. Moş Crăciun nu a putut sta nici el deoparte şi, atras de zgomotul care se auzea până departe, a poposit cu o desagă plină cu daruri pentru copii.

S-a bucurat că şi anul acesta copiii au colindat în prag de sărbătoare şi a promis că nici el nu-i va uita. Va mai trece pe la fiecare, în noaptea de Crăciun, şi le va lăsa câte un dar sub bradul împodobit. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.