Economie

Străzi ca în Nikopole, la Turnu Măgurele

Carmen Dumitrescu

Cei care au circulat cu maşina prin Turnu Măgurele în ultimii ani au constatat, cu certitudine, faptul că străzile sunt problematice. Încă de la intrarea în oraş, dacă circuli cu maşina pe străzile principale, ai tendinţa să eviţi o nouă vizită, de dragul bunăstării autoturismului personal. De aceea, municipalitatea turneană a luat decizia că aşa nu se mai poate şi că e necesară reabilitarea străzilor din oraş, pentru ca traficul să se poată desfăşura în condiţii decente. Potrivit primarului Dănuţ Cuclea, aceste demersuri se desfăşoară chiar acum, fiind vizată reabilitarea a 15 străzi din oraş, 3 dintre acestea fiind deja finalizate.

Oricum, până la finele acestui an, toate cele 15 străzi prinse în proiect vor terminate şi în municipiu se va circula normal. Ceea ce e interesant e că proiectul e unul gândit în paralel cu un proiect asemănător, derulat de administraţia oraşului Nikopole din Bulgaria. De aceea, se poate spune că în 2014, în Turnu Măgurele se va circula ca în Nikopole: “Avem în derulare, în momentul de faţă, un proiect de aproximativ 5 milioane de euro cu finalitate la sfârşitul acestui an, constând în reabilitarea a 15 străzi, totalizând 14,8 km de asfalt. Este un program transfrontalier cu finanţare europeană, în oglindă cu oraşul Nikopole din Bulgaria. Noi avem 15 străzi, ei au aproximativ la fel. În momentul acesta, 3 străzi din cele 15 sunt finalizate”.

Desigur, speranţele sunt mari şi pentru alte proiecte de investiţii, însă primarul Dănuţ Cuclea susţine că banii sunt foarte puţini şi în acest moment e greu de făcut o prognoză asupra dezvoltării unuia dintre cele mai importante oraşe din Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.