Eveniment

Ştrandul Vedea, principala destinaţie de relaxare pentru alexăndreni

Carmen Dumitrescu

Chiar dacă ar mai fi necesare câteva săptămâni pentru ca sezonul cald să-şi intre pe deplin în drepturi, Ştrandul Vedea este plin până la refuz, mai ales la sfârşitul săptămânii. Sunt foarte puţine momentele din zi în care se poate identifica o zonă de sezlonguri libere, pentru că, în general, amatorii de relaxare sosesc de la primele ore ale dimineţii şi pleacă seara, după ce soarele apune şi temperaturile primăverii se resimt. Potrivit celor care stau la recepţie, complexul sportiv şi de agrement este vizitat zilnic, pe timpul vacanţei de vară, de câteva sute de persoane, majoritatea venind pentru bazin sau şedinţe de bronzat. Însă sunt foarte mulţi care vin şi pentru activităţile sportive, terenul de fotbal din incinta ştrandului fiind şi el extrem de atractiv pentru populaţia oraşului.

Probabil că unul dintre cele mai importante avantaje oferite populaţiei de Ştrandul Alexandria nu este petrecerea plăcută a timpului liber, ci opotunitatea acordată celor mici de a învăţa să înoate şi să se tonifice fizic prin efectuarea de exerciţii în piscină. Ca atare, un număr important de alexăndreni îşi duc copiii periodic la ştrand, în ideea de a le asigura o dezvoltare fizică armonioasă, cu ajutorul orelor de înot. În consecinţă, cursurile de înot au fost privite ca fiind unul dintre cele mai mari beneficii ale Ştrandului Alexandria, ca atare, Consiliul local a fost obligat să aprobe unele modificări la Hotărârea Consiliului Local privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Complexului de odihnă şi recreere Ştrand Vedea, fiind vorba despre nevoia reglementării cursurilor de înot şi despre stabilirea preţului de închiriere al terenului de fotbal din incinta complexului.  Potrivit Regulamentului actualizat de funcţionare al ştrandului, cursurile de înot se desfăşoară în cursul zilei după un program propus de instructorul de înot şi aprobat de conducerea Administraţiei Domeniului Public, în funcţie de solicitări. Durata fiecărei şedinţe de înot este de o oră iar numărul copiilor din grupa de cursanţi va fi de 6 la începători şi 10 la avansaţi.

Potrivit celor care frecventează ştrandul, locaţia este ideală pentru petrecerea timpului liber pentru că întruneşte toate condiţiile de confort pe care un ştrand trebuie să le ofere. Mai mult, în incinta ştrandului funcţionază şi un spaţiu comercial, unde consumatorii de ştrand se pot delecta cu produse de fast-food, îngheţată, apă şi alte produse care se consumă în special pe timpul verii. De aceea, pe perioada weekend-urilor, câteva sute de alexăndreni aleg să-şi petreacă întreaga zi la ştrand, acolo având posibilitatea de a se bronza, de a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, dar şi de a socializa cu prietenii la o sticlă de suc sau la o pizza. Per total, costurile petrecerii timpului la ştrand se ridică la câteva zeci de lei pe zi, ceea ce face preferabilă petrecerea vacanţei la ştrand, comparativ cu oricare altă locaţie din oraş sau din judeţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.