“Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii!”, concurs la nivel judeţean derulat de ITM Teleorman

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman desfăşoară periodic acţiuni de învăţare a deprinderilor de securitate şi sănătate în muncă în cadrul programului „Valenţe culturale”. Astfel, în acest an, ITM Teleorman a organizat un concurs judeţean cu tema „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii!”, prin care s-a urmărit încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită “Securitate şi sănătate în muncă”.

“Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Teleorman.

În derularea acţiunii s-a plecat de la statisticile europene care au evidenţiat faptul că tinerii, în special cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, sunt mai predispuşi la accidente grave la locul de muncă decât cei mai în vârstă.

Concursul la nivel judeţean „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii!”, s-a organizat vineri, 13 aprilie, la Liceul Tehnologic nr.1 Alexandria, cu participarea a patru unităţi şcolare, dintre care două cu profil teoretic şi alte două cu profil tehnologic.

Competiţia a fost structurată pe două etape, respectiv o probă teoretică  –  “Ce ştim despre securitate şi sănătate în muncă?” şi o probă practică  –  “Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar pentru o echipare corectă”.

“Introducerea disciplinei “Securitate şi Sănătate în Muncă” în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate. Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume”, se mai arată în comunicatuld de presă al ITM Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code