Social

Stimulent de risc pentru 439 de cadre medicale și personal auxiliar din spitalele din județ

Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020, transmit reprezentanții instituției.

În cadrul sistemului sanitar, 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74.000.000 lei și vor fi recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

“Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților. Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă”, susține Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

La nivelul județului Teleorman, 439 de cadre medicale și personal auxiliar care-și desfășoară activitatea în șase spitale, vor primi stimulentul de 2.500 de lei, aferent lunii aprilie, din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Din totalul beneficiarilor, 143 sunt cadre medicale și personal auxiliar care lucrează la Spitalul Județean de Urgență, iar alte 263 sunt de la Spitalul Caritas – unitate suport COVID pozitiv. Restul beneficiarilor sunt de la Spitalul Zimnicea (1), Spitalul Turnu Măgurele (13), Spitalul Videle (2), Spitalul TBC (1) și Exploramed (16).

Suma totală ce va fi virată în conturile celor 439 de beneficiari se ridică la 1.097.500 de lei, potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Teleorman.

Cadrelor medicale și personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în spitale și se află în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19, motiv pentru care primesc stimulentul de risc în valoare de 2.500 de lei, li se adaugă paramedicii SMURD, angajații Serviciului de Ambulanță și cei ai Direcției de Sănătate Publică, despre care există dovezi că au luat contact cu persoane confirmate cu COVID-19.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.