Sport

Statistică – Viorela Voicu, cea mai bună jucătoare de origine română în LNBF!

Finalul turului de campionat în Liga naţională de baschet feminin, ediţia 2013-2014, a găsit echipa CS Baschet Teleorman Alexandria pe un onorabil loc 4 în clasament. Echipa pregătită de Mădălin Piperea a avut o evoluţie foarte bună, mai ales în prima jumătate a competiţiei şi se poate spune că a fost revelaţia turului de campionat în baschetul feminin. Acest lucru poate fi pus şi pe seama faptului că, deşi bugetul a fost mult mai mic decât al unor echipe precum ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare sau Olimpia CSU Braşov, alexăndrencele au reuşit să câştige în faţa acestora şi le-au depăşit în ierarhie, la jumătatea sezonului regulat.

În ce priveşte bilanţul sezonului, realizată pe baza statisticilor de la jocurile celor 13 etape, s-a întocmit şi un clasament al celor mai eficiente jucătoare din LNBF. Astfel, pe primele 10 locuri ale topului statistic se regăsesc doar sportive străine; pe primul loc este Judit Kajdacsi (Universitatea Cluj), urmată de Destiny Williams (de la ICIM Arad) şi Samantha Prahalis (de la Sepsi Sfântu Gheorghe).

În privinţa sportivelor de origine română, o sportivă de la CS Baschet Teleorman Alexandria a reuşit să urce în topul jucătoarelor; după o evoluţie foarte bună în turul de campionat, Viorela Georgiana Voicu, pivotul şi căpitanul echipei din Alexandria, s-a clasat pe primul loc în ierarhia sportivelor de origine română! Cu o medie de 18,7 eficienţă, Viorela Voicu a ocupat locul 12 la general, prin cele 12,7 puncte, 8,2 recuperări şi 1,7 capace / meci (în ierarhia capacelor reuşite, se află pe locul 2 la general).

În ierarhia generală a jucătoarelor, următoarea sportivă din România este Andreea Orosz (CSM Satu Mare), pe locul 14, urmată de Florina Diaconu (Rapid Bucureşti), pe locul 17.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.