Social

Ştafeta Paradei Europei, de la Zimnicea la Turnu Măgurele

Maratonul care marchează ediţia aniversară a evenimentului destinat tinerilor din Teleorman, Parada Europei, se desfăşoară în tot judeţul, fiind parcuşi până în prezent mai bine de 40 km.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, flacăra a parcurs traseul Liceul Teoretic Al. I Cuza- comunele Poroschia- Ţigăneşti-Smîrdioasa, oprindu-se la Liceul Teoretic din Zimnicea, flacăra fiind puratată de numeroşi tineri, vârstnici, dar şi de autorităţile locale.

La Zimnicea, primarul Petre Pârvu i-a întâmpinat în stil tradiţional românesc pe maratonişti la intrarea în oraş, cu pâine şi sare, alături de el aflându-se localnici costumaţi de sărbătoare.

Printre alergătorii din oraşul Zimnicea s-a numărat şi prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, care a ales să-i susţină pe tinerii teleormăneni, promovând alături de aceştia un stil de viaţă sănătos, precum şi principiile Uninunii Europene, respectiv egalitatea, solidaritatea şi toleranţa.

„Am fost onorată să pot primi şi duce mai departe torţa, un simbol al păcii, solidarităţii şi bucuriei”, a precizat Carmen Daniela Dan.

Ştafeta s-a oprit la Zimnicea la finalul săptămânii trecute, urmând ca încă de la începutul acestei săptămăni să ia calea către municipiul Turnu Măgurele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.