Stadionul municipal Alexandria, predat către Ministerul Dezvoltării pentru realizarea unor lucrări de modernizare

Monica DUMITRESCU

Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat, în unanimitate, predarea Stadionului municipal Alexandria către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unor lucrări de modernizare. Decizia a fost luată în şedinţa desfăşurată luni, 29 mai 2017.

Odată cu aprobarea predării obiectivului a fost aprobată şi demolarea tuturor construcţiilor aflate pe amplasamentul acestuia, pe cheltuiala proprie a consiliului local, anterior semnării protocolului de predare-primire. De asemenea, au fost aprobate asigurarea finanţării de către Consiliul local a cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi şi finanţarea din bugetul local a cheltuielilor pentru servicii şi lucrări finanţate de UAT Alexandria, în valoare de 1.385.998 lei.

Potrivit expunerii de motive, privind necesitatea lucrărilor de modernizare a Stadionului municipal Alexandria, acesta se află într-o stare tehnică precară deoarece lucrările de întreţinere şi modernizare ce ar fi fost necesare pe perioada exploatării au fost realizate cu un buget limitat şi nu au vizat întregul imobil.

Modernizarea stadionului se află în atenţia Ministerului Dezvoltării, potrivit ministrului Sevil Shhaideh. Prezentă la Alexandria, în urmă cu două săptămâni, cu prilejul inaugurării Sălii Polivalente, Sevil Shhaideh a declarat: “Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Alexandria este în circuitul de avizare la nivelul Ministerului, în comitetul tehnic de avizare. Urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi în cel mai scurt timp să înceapă procesul de achiziţie”.

Valoarea investiţiei se ridică la 15 milioane de euro, termenul de finalizare fiind de doi ani de la data începerii lucrărilor.

Conform proiectului, terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare, iar capacitatea tribunelor va avea 6790 de locuri acoperite din care 6004 vor fi locuri pentru public, 702 locuri VIP, 84 locuri VIP O în Sky-Box-uri cu loje a câte 12 locuri, 138 de locuri pentru presă. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia.

Stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

Consiliul local al municipiului Alexandria se obligă ca, după predarea amplasamentelor şi a obiectivului realizat, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.

1 Comment

  1. Mohanu Nicolae says:

    Sa credeti voi, dupa ce “moare” Draknea mai vedeti mielu’.

Leave a Comment

*

code