Politic

Stabilitatea guvernării, luată în discuţie de liderii UNPR Teleorman înaintea votului din plen

Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe a creat unele discuţii în spaţiul public, astfel că punctele de vedere diferite ale aliaţilor din cadrul coaliţiei de guvernare au pus problema destabilizării coaliţiei, iar prezenţa parlamentarilor UNPR la votul dat în plenul reunit al celor două camere a intensificat zvonurile potrivit cărora vicepremierul Gabriel Oprea este intens curtat de liberali şi se gândeşte să părăsească barca puterii.

Discuţiile referitoare la ruperea lanţului de iubire dintre PSD şi UNPR, cauzată chiar de cel pe care l-au debarcat de la Palatul Victoria în 2012, prin moţiune de cenzură, au început încă de la nominalizarea făcută de preşedintele Iohannis, în urma căreia partidele politice şi-au exprimat opţiunea. Faptul că social-democraţii n-au văzut cu ochi buni numirea lui MRU la şefia SIE, iar vicepremierul Gabriel Oprea şi-a exprimat acordul în ce priveşte opţiunea preşedintelui Iohannis a stârnit ample discuţii, care au fost însă clarificate de voci din ambele tabere.

De altfel, Samuel Calotă, vicepreşedinte UNPR Teleorman şi consilierul vicepremierului Oprea în cadrul Ministerului de Interne, a precizat, în cadrul ultimei conferinţe de presă, că alianţa de guvernare este una stabilă, nepunându-se problema unor divergenţe între UNPR şi PSD în ce priveşte susţinerea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

“Nu se pune sub nicio formă problema destabilizării coaliţiei de guvernare. Problema în discuţie nu ţine de programul de guvernare, ci de securitatea naţională, care capătă noi valenţe în actualul context de securitate complicat la graniţele României. Protocolul încheiat în cadrul coaliţiei se referă numai la programul de guvernare, iar în celelalte probleme luate în discuţie, fiecare partid este liber să ia ce decizie crede de cuviinţă”, a declarat Samuel Calotă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.