Social

Sporurile angajaţilor Serviciului de Ambulanţă au convocat Comisia de Dialog Social

Mai mulţi reprezentanţi ai Sindicatului Operativ Ambulanţa Teleorman au informat Instituţia Prefectului Teleorman despre mai multe probleme cu care se confruntă angajaţii Serviciului Ambulanţă, acestea făcând obiectul unei şedinte a Comisiei pentru Dialog Social, în care au fost dezbătute neacordarea sporurilor cuvenite, respectiv sporul de ecran şi sporul de antenă, dar şi echipamentul de protecţie de slabă calitate pe care îl primesc.

Astfel, în cadrul Instituţiei Prefectului Teleorman, a avut loc miercuri, 11 martie, şedinţa Comisiei de Dialog Social, la care au participat prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, subprefectul judeţului Teleorman, Alexandru Ceciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Bleajă, directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, inspectorul-şef ISU Teleorman, Liviu Sorinel Sandu, precum şi reprezentanţi ai Sindicatului Operativ Ambulanţa Teleorman.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute cele două probleme ridicate de liderii de sindicat şi s-au căutat soluţii pentru remedierea acestora. În acest sens, directorul ITM, Emil Ciobanu, a specificat modificările care se pot face în contractul individual de muncă, respectiv modificarea salariului, a duratei contractului (perioadă determinată/nedeterminată), dar şi locul propriu-zis de desfăşurare a activităţii. Astfel, potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, pot fi remediate diferenţele salariale apărute în cazul angajaţilor Serviciului Ambulanţă care au fost relocaţi, odată cu înfiinţarea SMURD, la sediul ISU Teleorman. Totodată, în ce priveşte sporurile de antenă şi ecran, sunt necesare demersuri la Ministerul Sănătăţii, care va da ulterior un răspuns.

De asemenea, în ce priveşte achiziţionarea unui echipament de protecţie corespunzător, directorul Serviciului Ambulanţă a menţionat că procedurile de achiziţie au fost demarate deja. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.