Sport

Sporting Roşiorii de Vede, echipa anului în fotbalul judeţean – “Ne dorim titlul judeţean, dar vrem şi promovarea!”

După un sezon 2012-2013 foarte reuşit, în care a cîştigat fără emoţii titlul de campioană judeţeană, Sporting Roşiorii de Vede avea să piardă barajul de promovare în Liga a 3-a. A fost un moment de cumpănă, care a adus dezamăgire, dar şi schimbări la nivelul lotului de jucători la Sporting. Unul din punctele importante ale cotiturii din vară l-a reprezentat readucerea lui Florin Şoavă în postura de antrenor-jucător, astfel că Sporting a pornit la un nou drum, cu gândul să câştige încă un titlu judeţean. Iar prestaţiile din prima parte a campionatului, când a dominat destul de autoritar competiţia – a câştigat cu FCM Alexandria (3-2) şi a remizat la Pamimai Videle (1-1) – au confirmat că noul proiect Sporting este unul destul de bine structurat. Totuşi, a venit etapa a 8-a, în urma căreia antrenorul Florin Şoavă s-a supărat şi a părăsit echipa din Roşiorii de Vede, astfel că în ultimele şapte etape ale sezonului  pe bancă au stat secundul Iulian Petre şi preşedintele Gabriel Vlădulescu. Deşi până la finalul turului, Sporting n-a mai avut aceeaşi precizie în obţinerea rezultatelor pozitive, a reuşit să termine sezonul la 3 puncte distanţă de locul 2 (Pamimai Videle) şi la 4 puncte de locul 3 (FCM Alexandria), principalele contracandidate la titlul judeţean.

Acum, că a venit pauza competiţională, jucătorii roşioreni sunt în vacanţă, însă, după cum a spus preşedintele / antrenor Gabriel Vlădulescu, bucuria prezenţei pe primul loc în clasament este una reţinută. “N-am făcut nici un fel de petrecere, vom putea petrece la vară, după barajul de promovare. Am fi vrut să ne întâlnim cu toţii, la o masă de final de an, dar sunt mulţi jucători plecaţi şi am amânat acest moment pentru după sărbătorile de iarnă, când se va reuni echipa”, a spus Gabriel Vlădulescu.

Despre obiectivele pe care şi le-a stabilit în anul viitor, Gabriel Vlădulescu a spus: “În primul rând, vrem titlul judeţean, pe care îl vrem completat cu câştigarea barajului de promovare. Altfel, degeaba câştigăm competiţia judeţeană dacă nu reuşim promovarea. În plan imediat, trebuie să aducem un antrenor, care va fi cunoscut în prima parte a anului viitor, dar şi să aducem acei doi-trei jucători pe care îi vizăm pentru întărirea lotului, pentru retur”.

Acesta a ţinut să vorbească despre dorinţele pe care le are pentru anul 2014: “Vreau în primul rând sănătate, pentru mine, pentru familia mea, şi urez sărbători fericite tuturor, jucători, antrenori, colaboratori, celor care ne-au susţinut, dar şi adversarilor şi tuturor teleormănenilor!”.

 

Cifrele importante ale echipei Sporting Roşiorii de Vede în 2013:

– titlul judeţean după sezonul 2012-2013;

– câştigarea Cupei României, faza judeţeană, în sezonul 2012-2013;

– locul 1 în turul campionatului Ligii a 4-a, ediţia 2013-2014, fără înfrângere.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.