Eveniment

Spațiile comerciale și zonele aglomerate din localitățile din județ, verificate de pompierii teleormăneni

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, au intervenit la 40 de evenimente, în numai 24 de ore, dintre acestea 27 fiind cazuri care au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, pe parcursul zilei de marți, 17 noiembrie, și la un incendiu, izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Poiana, precum și la o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la instalația unui stâlp de electricitate în localitatea Segarcea Vale.

De asemenea, pompierii militari au efectuat și cinci transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, precum și șase misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

În cursul zilei de marți, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman împreună cu personalul operativ din subunitățile de intervenție au verificat, din punct de vedere al respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor, 26 de secții de votare din 13 localități.

Echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, au continuat verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Lița, Saelele, Drăgănești Vlașca, Vitănești, Crevenicu, Mereni, Segarcea Vale, Uda Clocociov, Plopii Slăvitești și Lunca.
Pompierii militari teleormăneni au efectuat 22 de controale în cadrul unităților de comerț și alimentație publică, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 35 sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul structurilor de intervenție au efectuat 11 acțiuni complementare de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), prin intermediul mesajelor audio.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor fi derulate zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.