Şosete din lână de oaie şi pentru bătrânii din Centrul rezidenţial pentru persoanele vârstnice de la Talpa

Petre Daea, ministrul Agriculturii, i-a vizitat, în ajun de Bobotează, pe cei 39 de bătrâni din centrul de la Cervenia şi pe cei 40 de bătrâni din centrul de la Furculeşti, demnitarul mergând la aceştia cu şosete şi pături din lână de oaie. Ministrul Daea a cumpărat la finalul anului trecut aproape 700 de perechi de şosete de lână, croşetate manual, dintr-un sat din judeţul Sibiu, pe care le-a donat unor cămine de bătrâni din ţară, printre acestea şi cele două centre din Teleorman.

În cadrul viziei făcute în cele două unităţi de îngrijire pentru persoane vârstnice, ministrul Daea a precizat că vor primi şosete din lână şi bătrânii din celelalte două cămine din judeţ, respectiv cele de la Talpa şi Saelele.

Luni, 12 februarie, le-a venit rândul bătrânilor din Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Dependente Sf. Maria, din comuna Talpa, astfel că preşedintele Consiliului Judeţean Dănuţ Cristescu a fost cel care a mers la bătrânii din centru cu şosete din lână din partea ministrului Daea.

“Am avut plăcerea ca din partea Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, care a vizitat de curând câteva centre pentru persoanele vârstnice din județul Teleorman, unde a donat zeci de ciorapi de lână și pături, să ofer astăzi (n.r. 12 februarie), zeci de perechi de șosete de lână pentru persoanele de la Centrul rezidențial pentru persoanele vârstnice dependente “Sf.Maria”, Talpa.

Ministrul Petre Daea a promis că în curând va veni personal și la celelalte centre pentru persoanele vârstnice din Teleorman, ca urmare a inițiativei pe care a luat-o împreună cu colegii din minister de a dona ciorapii de lână achiziționați special în acest scop, după vizita din județul Sibiu, care a avut loc în cadrul campaniei de informare şi promovare a consumului de carne de oaie, denumită “Alege Oaia!”.

Am discutat, de asemenea, împreună cu primarul din Talpa, Benone Rababoc și cu personalul care lucrează în Centru, despre soluțiile pe care le avem în vedere pentru continuarea funcționării Centrului în cele mai bune condiții”, a precizat Dănuţ Cristescu după vizita la Centrul de la Talpa.

Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Dependente Sf. Maria, din comuna Talpa, asigură cazarea în regim rezidenţial unui număr mediu anual de 50 – 60 de persoane vârstnice dependente aflate în situaţie de risc şi marginalizare socială, iar de-a lungul celor 7 ani de funcţionare au beneficiat de serviciile Centrului rezidenţial aproximativ 500 de bătrâni, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea instituţiei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code