Șoferi băuți, prinși în trafic de oamenii legii

În numai 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.775 de lei și au reținut două permise de conducere, pe raza județului, informează IPJ Teleorman.

Multe dintre neregulile constatate de oamenii legii în trafic au avut la bază consumul de alcool, teleormănenii care s-au cinstit înainte să se urce la volanul mașinii alegându-se cu dosare penale.

Exemplu concret în acest sens este cazul unui bărbat în vârstă de 43 ani, din  Vităneşti, care a fost oprit în trafic de poliţiştii Secţiei nr.1 Alexandria, în seara zilei de marți, 11 septembrie, pe DJ 506 pe raza localității Mîrzăneşti. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și, mai mult decât atât, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar oamenii legii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducere fără permis” şi ” coducere sub influenţa băuturilor alcoolice” , urmând a se propune soluţie prin Parchet.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat în vârstă de 54 ani, domiciliat în comuna Islaz, care a fost oprit de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele, care se aflau în executarea unei acţiuni pe linie de combaterea conducerii auto sub influenţa băuturilor alcoolice, tot în ziua de marți, 11 septembrie. Bărbatul conducea un autoturism pe D.J. 642, pe raza comunei Islaz, deşi se băuse înainte să se urce la volan, lucru demonstrat de aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0.81 mg/L alcool pur în aerul exiprat. Și în acest caz bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se propune soluţie prin Parchet, precizează reprezentanții IPJ Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code