Politic

Social-democraţii teleormăneni nu văd cu ochi buni anticipatele

După ce co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au declarat că PNL va depune, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi că urmăresc câştigarea guvernării prin alegeri anticipate, social-democraţii au reacţionat. Legea electorală, instabilitatea politică sau compromisul pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare sunt câteva dintre probleme ridicate de social-democraţi.

Referitor la varianta organizării unor alegeri anticipate, senatorul PSD Timotei Stuparu a declarat: „Alegerile anticipate reprezintă, mai degrabă, o dorinţă a PNL. Liberalii îşi doresc să acceadă la putere, entuziasmaţi fiind de rezultalele sondajelor din ultima perioadă. Ei uită că, la prezidenţiale, a fost votat Klaus Iohannis, nu PNL. În ce priveşte şansele de reuşită, ele sunt limitate dacă ne uităm în Constituţie, dar orice este posibil. Să se destrame actuala majoritate parlamentară şi să se formeze alta, dar trebuie reţinut faptul că, într-o sesiune parlamentară, o singură dată poate fi depusă o moţiune de cenzură. Şi, dacă PNL depune acum moţiunea de cenzură, va trebui s-o motiveze, să spună ce guvern pune în loc şi să-şi asume instabilitatea astfel creată, fără a-şi încălca promisiunile din campania electorală”.

Referitor la scenariul PNL, deputatul Valentin Boboc a declarat: „Nu e posibilă trecerea moţiunii de cenzură şi formarea unei noi majorităţi. Parlamentarii nu vor fi de acord să pice Guvernul de două ori pentru a se ajunge la anticipate. Dar, dacă se va ajunge la anticipate, PNL îşi va încălca promisiunile din campania electorală: se va menţine votul uninominal, vor rămâne 600 de parlamentari şi se va ajunge la instabilitate politică. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.