Social

Situaţie fără precedent în Teleorman – Zeci de şcoli generale şi majoritatea liceelor nu au reuşit să încheie mediile elevilor pe semestrul I

Monica DUMITRESCU

Suspendarea cursurilor din cauza condiţiilor meteo în ultima săptămână din semestrul I al acestui an şcolar a provocat o situaţie fără precedent în Teleorman. În zeci de unităţi de învăţământ gimnazial din mediul rural şi în majoritatea liceelor nu au putut fi încheiate mediile elevilor până la finalul semestrului. În cele mai multe cazuri mediile nu au putut fi încheieate deoarece profesorii navetişti nu au reuşit să ajungă în unităţile de învăţământ din cauza drumurilor înzăpezite. În alte cazuri profesorii nu au încheiat situaţia şcolară săptămâna trecută, când elevii nu au fost la şcoală, pentru a da posibilitatea acestora, în cazul în care ar fi dorit, să fie ascultaţi pentru mărirea mediilor. Sunt şi situaţii în care mediile nu au putut fi încheiate pentru că elevii nu au avut note suficiente, unii dintre profesori, din vina lor sau a elevilor care au absentat de le ore, lăsând evaluarea elevilor pe ultima sută de metri.

În toate aceste cazuri mediile pe semestrul I vor fi încheiate în prima săptămână din semestrul al II-lea, respectiv după vacanţa intersemestrială care se încheie pe 10 februarie 2014.

Potrivit reprezentanţilor ISJ, printre unităţile de învăţământ teleormănene în care nu s-a reuşit încheierea situaţiei şcolare până la sfârşitul semestrului I se numără toate liceele din municipiul Alexandria, liceele din mediul rural, liceele din Zimnicea şi Videle, dar şi licee din Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, şcolile generale din: Drăcşani, Rădoieşti, Săceni, Beuca, Drăgăneşti de Vede, Conţeşti, Năsturelu, Orbeasca, Tătărăşti, Botoroaga, Poeni, Dideşti, Siliştea Gumeşti şi multe altele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.