În situaţie de criză, sunt medici în Teleorman care îşi permit să nu-şi facă meseria

Spitalul de la Turnu Măgurele este pe cale să bifeze o “reuşită” de nedorit pentru sistemul medical din Teleorman: în situaţie de criză, cu zeci de oameni izolaţi şi drumuri închise pe toată raza judeţului, medicii de la Spitalul Turnu Măgurele şi-au permis luxul să nu-şi asume o naştere în unitatea medicală la care lucrează.

Motivul invocat a fost faptul că spitalul nu are personal medical specializat, însă sunt surse care susţin că medicul ginecolog a declinat cazul şi nu şi-a asumat asistarea gravidei, în contextul în care aceasta intrase în travaliu şi avea o sarcină prematură.

La nivelul conducerii DSP Teleorman s-a luat decizia ca un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, din care au făcut parte un medic ginecolog şi un neonatolog, respectiv dr. Pârvan şi dr. Petcariu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, să se deplaseze la Turnu Măgurele pentru a asista gravida.

La faţa locului, medicii specialişti au constatat că femeia putea fi transportată la Alexandria, astfel că aceasta a fost adusă de echipaj, în condiţii optime, la Spitalul Judeţean de Urgenţă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code