Sistemul de plată a taxei de parcare prin SMS sau la parcometru, operaţional

Începând de luni, 2 iulie, în municipiul Alexandria, a fost operaţionalizat noul sistem de taxare a parcărilor, astfel că şoferii pot să plătească prin SMS sau la parcometru taxa de parcare.

În cazul în care şoferii aleg să plătească taxa la parcometru, vor primi un tichet, care trebuie afişat la vedere pe bordul autovehiculului.

În prima etapă, parcometrele sunt funcţionale în zona centrală a oraşului, respectiv pe strada Constantin Brâncoveanu la intrarea în hala de carne, strada Constantin Brancoveanu la intersecţia cu strada Carpaţi, la jumătatea tronsonului pe strada Mihăiţă Filipescu între strada Cuza Vodă şi strada Carpaţi şi la intersecţia străzilor Independenţei şi Gheorghe Doja, urmând ca, ulterior, într-o a doua etapă, noul sistem de parcare să fie extins în tot oraşul.

Potrivit municipalităţii, taxa de parcare a rămas la valoarea de 2 lei/oră, noul sistem excluzând plata în numerar făcută către un încasator.

Operaţiunea de plată este una simplă, de la tastatura parcometrului, unde şoferii trebuie să introducă numărul de înmatriculare pentru care se face plata, după care este necesară confirmarea cu tasta verde, se introduce suma de plată (minim 2 lei) şi se face, încă o dată, confirmarea operaţiunii (cu tasta verde).

Pentru început, aparatul acceptă doar monede (10 şi 50 bani) şi bancnote de 1 leu, informează municipalitatea alexăndreană.

Noul sistem de taxare prevede sancţiuni pentru parcarea unui autovehicul într-un mod necorespunzător, iar regulamentul de parcare prevede posibilitatea eliberării de abonamente pentru zona centrală. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code