Eveniment

Sistem de radioficare şi adresare publică, în parcurile din municipiul Alexandria

parc2Monica DUMITRESCU

Alexăndrenii vor asculta muzică şi vor fi informaţi cu privire la proiectele, acţiunile, evenimentele create de municipalitate, dar şi la iminenţa producerii sau producerea unor dezastre, vor primi instrucţiuni pentru a şti cum să acţioneze în situaţii de urgenţă prin intermediul unui sistem de radioficare şi adresare publică. Sistemul va fi realizat de Primăria Alexandria şi va cuprinde parcurile şi centrul pietonal, platoul Casei de Cultură etc. Proiectul a fost aprobat, nu fără discuţii, în şedinţa Consiliului Local desfăşurată la începutul acestei săptămâni.

În expunerea de motive care a însoţit proiectul de Hotărâre propus spre aprobarea Consiliului local, iniţiatorii au enumerat avantajele înfiinţării acestui sistem de radioficare şi adresare publică în municipiul reşedinţă de judeţ. Printre acestea se numără: “Mobilitate: persoanele care stau mai mult timp în parcuri pot petrece timpul liber în mod plăcut beneficiind de un fond muzical adecvat şi de informaţii de interes public; dreptul la informaţie; necesitatea informării publice, planificate, organizate şi realizate, în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului impotriva efectelor negative ale dezastrelor; informarea şi pregătirea preventivă a populaţiei cu privire la pericolele la care este expusă, măsurile de autoprotecţie ce trebuie îndeplinite, mijloacele de protecţie puse la dispoziţie, obligaţiile ce îi revin şi modul de acţiune pe timpul situaţiei de urgenţă; alarmare şi transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare a populaţiei despre iminenţa producerii unor dezastre sau a unui atac aerian”.

Proiectul nu a primit însă girul tuturor consilierilor locali, cei ai PNL criticând iniţiativa. “Suntem, totuşi, în era internetului, în era Facebook-ului, avem presă scrisă, presă online, posturi de radio locale. Îmi exprim părerea de inutilitate a acestui sistem. Mi se pare anacronic şi îmi aduce minte de nişte vremuri pe care nu mi le amintesc cu plăcere”, a spus consilierul Dan Dumitru Popescu.

Primarul municipiului Victor Drăguşin, iniţiatorul proiectului, a precizat însă că înfiinţarea acestui sistem are rolul, pe de o parte de informare, iar pe de altă parte de relaxare a cetăţenilor urbei. Alexăndrenii ar urma să primească informaţii prin intermediul megafoanelor, dar şi să se destindă în parcuri ascultând muzică. De asemenea, primarul a susţinut că sistemul de radioficare şi adresabilitate publică are rolul de a a îmbunătăţi relaţia de comunicare a instituţiei pe care o conduce cu alexăndrenii: “Cu toţii am constatat că avem nevoie, şi dumneavoastră, şi instituţia Primăriei, de o mai mare apropiere de cetăţeni în ceea ce priveşte informaţia. Sigur că există presă scrisă, audio, televiziuni. Nu intrăm pe acest segment. Îmbunătăţim mijloacele de a transmite o informaţie. Să facem un exerciţiu de gândire şi să ne gândim la parcuri, la pietonal, unde avem foarte multe bănci, unde sunt oameni în vârstă”.

Cât priveşte vremurile de tristă amintire pe care le-a invocat consilierul local Dan Popescu, edilul a ţinut să-l contrazică: “Nu cred că are legătură cu epoca lui Ceauşescu. Chiar niciuna nu are. Cred că pe vremea lui Dej se făceau, dacă vorbim de sistemul de radioficare”, a mai spus Victor Drăguşin.

Proiectul a fost aprobat, întrunind majoritatea voturilor. Finanţarea sistemului de radioficare va fi asigurată din bugetul local.

One Comment

  1. Domnule Primar chiar ne sfidati inteligenta.Pai chiar asta ne lipsea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.