Social

Simularea Evaluării Naţionale 2015 – Geometria i-a pus în dificultate pe elevii teleormăneni din clasa a VIII-a

Monica DUMITRESCU

Pentru elevii din clasele a VIII-a din Teleorman, simularea Evaluării Naţionale 2015, s-a încheiat marţi, 24 februarie, cu proba la Matematică. Ca de fiecare dată, această disciplină a dat de furcă majorităţii elevilor. Geometria a fost cea care i-a pus în dificultate pe mai toţi elevii care au participat la simulare în acest an. Subiectele au fost mai grele comparativ cu aşteptările elevilor.

La ieşirea din sala de examen, aproape fără excepţie, elevii care au susţinut simularea Evaluării Naţionale la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria au declarat că se aşteaptă la note mici la matematică, subiectele la geometrie fiind cele la care s-au încurcat. Nici la celelalte unităţi de învăţământ alexăndrene situaţia nu este diferită.

Prima probă, în cadrul acestei simulări a fost la Limba şi Literatura Română şi s-a desfăşurat luni, 23 februarie. În Teleorman, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cei 3185 de elevi înscrişi au participat 2884. Nici la limba şi literatura română elevii teleormăneni nu s-au declarat foarte mulţumiţi de subiecte, doina populară de la primul punct, nefiind pe placul celor mai mulţi dintre ei.

Elevii de clasa a VIII-a care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine şi o probă la limba şi literatura maternă, programată pentru miercuri, 25 februarie, însă în Teleorman nu este cazul.

Rezultatele la simulările evaluării naţionale 2015 vor fi afişate pe 6 martie 2015. Ca şi anul trecut, rezultatele vor fi analizate prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii.

În 2014, în Teleorman, la simularea Evaluării Naţionale doar 1326 de elevi teleormăneni din clasa a VIII-a din totalul de 3057 elevi prezenţi au reuşit să obţină medii peste 5.

Procentul elevilor care au reuşit să obţină anul trecut minim media 5 la simulare în Teleorman a fost de doar 43,38%, cu 5,4 procente sub media naţională. Conform datelor centralizate de ISJ, în Teleorman doar 25,85% dintre elevi au obţinut note peste 5 la matematică în cadrul simulării Evaluării Naţionale de anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.