Eveniment

Şi băut, şi recalcitrant – Un teleormănean a refuzat să se supună legii, după ce a fost depistat băut la volan şi fără permis

Poliţiştii rutieri teleormăneni care au oprit în trafic un conducător auto pentru verificări au avut parte de un scandal monstru. Şoferul, pe lângă faptul că era mort de beat şinu poseda nici permis de conducere, a încercat să şi fugă de poliţişti. Incidentul s-a petrecut în municipiul Turnu Măgurele, după ce poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 26 ani din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Fraţii Goleşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a deţine permis de conducere. Şoferul a fugit de poliţişti, aceştia l-au urmărit şi l-au liniştit, însă când credeau că bărbatul a înţeles că norocul nu i-a surâs şi a fost prins în timp ce încălca legea s-au lovit de refuzul celui în cauzăde a fi testat cu aparatul etilotest pentru stabilirea acoolemiei. Ba mai mult, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

După ce poliţiştii l-au dus la spital pe şoferul băut, pentru a i se recolta probe biologice, bărbatul a refuzat, a continuat scandalul la camera de gardă şi a părăsit unitatea medicală, nu înainte, se pare de a încerca de a le da bani poliţiştilor pentru a fi lăsat în pace. Acest gest n-a fost deloc pe placul anchetatorilor care au sesizat organele abilitate, DGA şi Parchetul, aceştia din urmă prezentându-se la spital.

Satisfacţia de moment nu a contat, însă, atunci când procurorii au venit să preia ancheta, pentru că aceştia au întocmit dosar penal pe urmele acestuia pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” , “refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, urmând a se dispune soluţie legală. Despre încercarea de a-i mitui pe poliţişti în dosarul deschis de procurori nu se stipulează nimic, probabil cei de la DGA anchetează acest aspect. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.