Social

Sfatul Înţelepţilor, la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Printr-o hotărâre a Consiliului local, aprobată joi, 26 februarie, la Alexandria i-a fiinţă “Sfatul înţelepţilor”, un organism consultativ pe lângă primarul municipiului. Iniţiativa aparţine Alianţei Judeţene a Pensionarilor Teleorman şi Asociaţiei Judeţene a a Pensionarilor Teleorman şi a fost îmbrăţişată de primarul Victor Drăguşin.

“Încercând să păstrăm tradiţia străveche, dar şi pentru a valorifica înţelepciunea bătrânilor comunităţii noastre în scopul ridicării gradului de confort şi bunăstare, de cultură şi civilizaţie al cetăţenilor Municipiului Alexandria, propunem înfiinţarea unui Sfat al Înţelepţilor în municipiul Alexandria care să funcţioneze ca un organism consultativ pe lângă Primarul municipiului Alexandria“, se arată în expunerea de motive semnată de Victor Drăguşin, care a însoţit proiectul de hotărâre adoptat în ultima şedinţă a Consiliului local.

Sfatul Înţelepţilor cuprinde, cel puţin deocamdată, 23 de pensionari cu vârsta minimă de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei, locuitori ai Alexandriei de cel puţin 40 de ani, care, de-a lungul timpului, au participat la activităţile cetăţeneşti sau de voluntariat. Alte criterii după care au fost selectaţi înţelepţii municipiului au fost: spirit civic, prestanţă, spirit organizatoric, initiativă în dezvoltarea vieţii edilitar-gospodăreşti a municipiului, respectul care li se acordă în comunitatea locală, pregătirea profesională şi conduita morală, dar şi sănătatea fizică şi mintală. Potrivit regulamentului după care este organizat şi funcţionează acest organism, Sfatul înţelepţilor rămâne deschis pentru orice persoană care îndeplineşte aceste criterii.

“Sfatul Înţelepţilor” îşi va desfăşura activitatea, începând de luna viitoarte, în cadrul unor reuniuni de lucru, lunare sau ori de câte ori este nevoie, înainte de şedintele Consiliului local Alexandria. Reuniunile de lucru vor fi conduse de primar.

2 Comments

  1. Pai este simplu toti vor fi de la PSD sau simpatizanti PSD,rude sau prieteni ,,,,sau electori ,cu functii pri administratie si cu influenta.
    Deobicei onorifice sau nu aceste „FUNCTII DE DEMNITATE PUBLICA ” se obtin prin concurs in urma unui test….dar in Romania si mai ales im
    n Teleorman ,nu exista acest obicei …neaparat trebuie sa fie pile

  2. Cine face selectia si carui organism trebuie sa te adresezi daca apar propuneri printre pensionarii care nu frecventeaza celebrul club al pensionarilor constituit la nivelul PSD-ului?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.