Economie

Sfârşitul lunii, termen limită pentru depunerea cererilor pentru Măsura 215

porciAPIA reaminteşte fermierilor că până la 30 iunie, inclusiv, se pot depune Cereri de ajutor pentru Măsura 215 – pachetul a) – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor (a doua sesiune de depunere) acordate fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani începând cu data de 1 iulie 2014.

Beneficiarii Măsurii 215, pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, pot depune o singură cerere de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarului sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizatăîn perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine şi respectiv până la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – păsări.

Beneficiarii pentru pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art.40 din regulamentul CE nr. 1698/2005.

Beneficiarii pentru pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor autorizate sanitar veterinar care au depus cereri de ajutor şi îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.