Sesiunea extraordinară le-a întrerupt vacanţa aleşilor de Teleorman/ Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară

Deputaţii şi senatorii au fost convocaţi în sesiune extraordinară, începând de marţi, 8 august, pentru a aproba ordonanţele de urgenţă adoptate de Guvern în şedinţa de vineri, 4 august, referitoare la modificarea modului de calcul al pensiilor militare, plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului şi creşterea salariilor poliţiştilor.

Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca ordonanţele de urgenţă date de Guvern să poată intra în vigoare, aplicarea lor depinzâd de votul dat în Parlament. Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, 4 august, o ordonanţă de urgenţă prin care se plafonează pensiile speciale, astfel încât acestea să nu mai poată depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia.

Totodată, Executivul a adoptat şi o ordonanţă de urgenţă privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o ordonanţă de urgenţă prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.

Prima tentativă de convocare a Legislativului în sesiune extraordinară a avut loc după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD de luni, 24 iulie, când premierul Mihai Tudose a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât să se rezolve problema încălzirii din Bucureşti. Întrebat dacă acesta este singurul motiv pentru această sesiune extraordinară, premierul a susţinut că „s-ar putea să mai fie şi altele, dar acesta în mod cert ca să rezolvăm problema bucureştenilor”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code