Senatul a respins instituirea Zilei Instituţiei Prefectului/ Eugen Pîrvulescu: “Avem alte priorități și nu trebuie să mai născocim astfel de legi absurde”

Nouă parlamentari din PSD, PNL și ALDE, dintre care şapte sunt foşti prefecţi, au depus, spre finalul anului trecut, la Senat, o propunere legislativă prin care au propus instituirea zilei de 2 aprilie drept Ziua Instituţiei Prefectului din România.

Potrivit iniţiativei legistalive, Ziua Instituţiei Prefectului din România ar trebui să fie „marcată de autoritățile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate recunoaşterii rolului şi meritelor institiţiei Prefectului la dezvoltarea ţării noastre din punct de vedere economic, cultural şi social“.

În acest scop, potrivit articolului 3 al proiectului de lege, „autoritățile centrale şi locale pot sprijini material şi logistic“ desfășurarea sărbătorii, „în limita fondurilor disponibile“.

Mai mult, ultimul articol al propunerii acordă Televiziunii Române şi Radioului public posibilitatea de a difuza „emisiuni culturale“ dedicate acestei zile.

Ziua Prefectului ar trebui sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie, pentru că la acea dată a fost înfiinţată, acum 153 de ani, această funcţie

Proiectul de lege a fost respins însă de Senat, în şedinţa de miercuri, 14 martie, cu 40 de voturi pentru, 36 împotrivă şi 5 abţineri.

Propunerea colegilor parlamentari i s-a părut una “absurdă” preşedintelui PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu, senatorul precizând că există alte priorităţi pentru România, iar astfel de “legi absurde” n-ar mai trebui născocite.

“Zilele trecute, la Senat a fost dezbătută propunerea unei legi care prevedea instituirea zilei de 2 aprilie drept ,,Ziua Instituției Prefectului din România”. În acest scop, acest proiect de lege oferea posibilitatea autorităților centrale și locale de a sprijini logistic și material desfășurarea acestei sărbători. Consider că avem alte priorități pentru România și că nu trebuie să mai născocim astfel de legi absurde. Datorită unor colegi care au fost în asentimentul meu, acest proiect de lege a fost respins”, a precizat, referitor la subiect, senatorul PNL de Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

După ce a fost respins de Senat, ca primă cameră sesizată, proiectul de lege a fost trimis în Camera Deputaţilor, pentru dezbatere. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Foarte bine! Tichie de margaritar ne mai trebuia, in rest le-aveam pe toate

Leave a Comment

*

code