Politic

Senatorul Stuparu vrea prelungirea programului de lucru în Parlament

Carmen Dumitrescu

Despre activitatea parlamentarilor teleormăneni s-a tot discutat şi, de multe ori, nu în termeni prea flatanţi pentru aceştia. Se pare, însă, că anumite condiţii de lucru în cadrul forului decizional naţional determină această inactivitate şi blazare în cazul mai multor înalţi demnitari, plecaţi din judeţul Teleorman. Cel puţin asta susţine senatorul Timotei Stuparu, care consideră că trebuie să se facă eforturi pentru organizarea mai atentă a activităţilor în cadrul Parlamentului, pentru că numai astfel se vor face şi paşi semnificativi în sensul iniţiativelor celor care ne reprezintă la nivel central. Potrivit senatorului, care face parte din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, e de dorit o eficientizare a muncii, în primul rând, la nivelul comisiei din care face parte, în privinţa fluxului legislativ, dar şi o eficientizare a rapoartelor instituţiilor aflate în aria de competenţă a comisiilor, creşterea gradului de documentare, toate acestea conducând la o creştere a performanţei activităţii parlamentare. Mai mult, Stuparu s-a declarat dornic să muncească mai mult şi mai serios în 2014 în Parlament, susţinând că o prelungire a programului de lucru al parlamentarilor ar duce la rezultate mult mai bune: “O să propun în 2014 modificarea regulamentului Comisiei privind introducerea instituţiei Raportorului care să urmărească proiectele de lege şi să urmărească iniţiativele  legislative în comisie, informând asupra acestora grupurile parlamentare. În privinţa activităţii în cadrul grupului parlamentar, voi susţine alocarea  unor timpi generoşi pentru  discutarea problemelor în colegii, a rapoartelor privind iniţiativele în comisii şi discutarea concretă a proiectelor legislative pentru informarea corectă a parlamentarilor, în vederea unei atitudini normale a acestora. Voi face propuneri concrete, privind disciplina parlamentară şi a prelungirii programului de lucru în Parlament pentru estomparea imaginii negative a acestuia. ”

mai mult, senatorul teleormănean a precizat că vrea ca în acest an să-şi schimbe total atitudinea şi să încerce să aducă în cadrul Senatului problemele concrete pe care le înfruntă locuitorii din colegiul pe care îl reprezintă: “Îmi voi reconsidera din plin atitudinea faţă de rolul întrebărilor şi interpelărilor, în sensul că voi aborda problemele concrete ale cetăţenilor din Colegii, pentru care membrii Guvernului trebuie să prezinte soluţii pe măsură. Pentru plenul camerelor reunite, mărturisesc că nu voi mai da niciodată un vot în necunoştinţă de cauză, dacă ordinea de zi nu ne este prezentată din timp. Doresc, de asemenea, să mă implic în iniţiativele de modificare a regulamentului Senatului în baza demersului lui Crin Antonescu”.

Se pare că anul acesta, Stuparu şi-a propus să se focuseze mai mult pe partea de sprijinire legislativă a problemelor Culturii, astfel că va iniţia demersuri pe tema modificării şi completării Ordonanţei privind aşezămintele culturale şi a Ordonanţei privind Managementul Cultural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.