Senatorii au decis: Amenzi de până la 2.000 lei pentru cei care scot afară din spații publice mame care alăptează

Propunerea legislativă privind alăptarea în spaţii publice, a fost adoptată de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, luni, 23 aprilie, inițiativa fiind votată favorabil de senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu.

Potrivit proiectului de lege, persoanele care evacuează din spații publice o mamă care alăptează pot primi amenzi cuprinse între 100 și 2.000 de lei.

Propunerea aparține deputatului PNL Ovidiu Raețchi și a fost semnată de mai mulți parlamentari de la PNL și USR, între care Leon Dănăilă, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Mara Calista (PNL), Cristina Prună și Cristian Ghinea (USR).

“Următoarele fapte constituie contravenţii: evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni; interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni; refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv. Contravenţiile prevăzute se sancţionează cu amendă contravenţională de 100 – 500 lei dacă dacă fapta este săvârşită către o persoană fizică şi cu amendă contravenţională de la 1.000 la 2.000 de lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Registrul Comerţului”, se arată în propunerea legislativă amendată de comisia juridică. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code