Economie

Semănatul principalelor culturi în Teleorman, aproape de final

Agricultorii din judeţul Teleorman sunt în plină campanie agricolă de toamnă. Până acum, pe teritoriul judeţului au fost semănate peste 155.000 de hectare din totalul suprafeţei propuse pentru a fi cultivată cu rapiţă, orz, grâu şi secară, dintre care peste 117.700 de hectare cu grâu şi secară, iar restul reprezintă cultura de rapiţă şi orz.

Lucrările de însămânţare a culturilor de grâu, orz, secară şi rapiţă sunt aproape la final în judeţul Teleorman. Cu toate că însămânţarea acestora a fost întârziată de condiţiile meteorologice, în cele din urmă lucrările pentru campania agricolă din acest sezon au fost reluate. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, până în momentul de faţă au fost semănate peste 155.000 de hectare de pământ. Agricultorii teleormăneni au avut noroc până acum, putem spune, deoarece timpul le-a permis să demareze arăturile de toamnă şi însămânţarea pământului. Până în momentul de faţă, pe teritoriul agricol al judeţului au fost semănate 117.775 de hectare de grâu şi secară, mai mult de 70% din hectarele propuse pentru aceaste culturi. De asemenea, au fost semănate 18.450 hectare cu orz, iar însămânţările la rapiţă au ajuns la 90% din suprafaţa propusă.

Campania de recoltare a porumbului  se apropie de sfârşit

Pe teritoriul judeţului, campania de recoltare a culturilor prăşitoare se apropie de final, în cazul porumbului boabe, iar la alte culturi a fost finalizată.  Au fost recoltate peste 90% din culturile de porumb, iar culturile de floarea soarelui şi strugurii de vin au fost recoltate în totalitate. Agricultorii sunt mulţumiţi deocamdată de producţiile rezultate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.