Eveniment

Şefia Centrului Cultural Teleorman, vizată de Virgil Ivan şi Gelu Neagu

Carmen Dumitrescu

Ocuparea fotoliului de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman este o problemă care frământă opinia publică a judeţului de o bună bucată de vreme. După ce s-au schimbat condiţiile de ocupare a postului, niciunul dintre doritorii iniţiali ai acestei funcţii n-au mai avut posibilitatea să se înscrie la concurs. Şi, aşa cum probabil, cei mai mulţi dintre noi ştiu, Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat din nou condiţiile de înscriere la concurs, precum şi data concursului, astfel că responsabilii de conducerea Centrului Cultural n-au avut altă soluţie decât să accepte alte înscrieri. De data aceasta, situaţia este complexă, pentru că, de principiu, cei care se înscriu trebuie să aibă atât proiect, cât şi studii în materie sau, cel puţin, studii de management. Şi, pentru că lucrurile să fie realmente complicate, aşa cum se întâmplă adesea în Teleorman, unul dintre concurenţii înscrişi are studii, dar nu are proiect, în timp ce celălalt nu are proiectul, dar îi lipsesc studiile necesare.

Potrivit unor surse din interiorul Centrului Cultural, în acest moment pentru şefia instituţiei s-au înscris Virgil Ivan, fostul director al Casei de Cultură din Roşiorii de Vede, însă lui i-ar lipsi studiile de specialitate, şi profesorul Gelu Neagu, care corespunde postului din perspectiva studiilor, dar nu are încă proiectul. Şi, potrivit aceloraşi surse, întocmirea proiectului e chestiune dificilă, de durată, care nu poate fi realizată în câteva zile, câte mai sunt până la expirarea termenului limită pentru înscrieri.

În ceea ce priveşte posibilitatea unor noi înscrieri, cei de la Centrul Cultural se arată destul de sceptici. Pe de o parte, sunt puţini la nivelul judeţului cei care corespund criteriilor impuse prin lege şi, pe de altă parte, dificultatea ocupării postului i-a determinat pe foarte mulţi să-şi piardă entuziasmul. În acest moment, de conducerea Centrului Cultural este în continuare responsabilă Elena Popa, singura care cunoaşte cel mai bine problemele acestei instituţii şi singura care a dat dovadă de profesionalism în tratarea subiectului ocupării funcţiei de manager.

Indiferent de persoana care va prelua frâiele acestei instituţii este însă important ca aceasta să fie realmente dedicată culturii teleormănene, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situaţii în care zilele de comemorare ale marilor artişti teleormăneni să treacă neobservate sau cu probleme majore în organizarea unor evenimente de marcă pentru acest judeţ. Desigur, comisia de concurs, stabilită şi ea prin hotărâre de Consiliu Judeţean se pregăteşte acum de evaluarea candidaţilor, dar rămâne de văzut dacă Ivan va rezolva problema studiilor, iar Neagu va reuşi să pună cap la cap datele proiectului de management, pentru ca această comisie de evaluare a candidaţilor să aibă obiect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.