Şefă a Asociației Județene Sportul pentru Toți Teleorman, trimisă în judecată de DNA

Procurorii DNA au trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe fosta șefă a Asociației Județene Sportul pentru Toți Teleorman, Aura Mariana Voiculeanu, acuzată că a “obținut pe nedrept suma de 16.939 euro, provenită din fonduri comunitare”, prin raportarea falsă a unor activităţi desfăşurate

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Voiculeanu Aura Mariana, la data faptei președinte al Asociației Județene Sportul pentru Toți Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că “în perioada 2012-2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – “Talk and will be listened to”, inculpata Voiculeanu Aura Mariana, în calitatea menționată mai sus, a depus la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.) mai multe documente false din care rezulta că proiectul s-a derulat în bune condiții”. Procurorii susţin însă că, în realitate, nu s-a desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în proiectul respectiv.

“Prin aceste demersuri, inculpata a obținut pe nedrept suma de 16.939 euro, provenită din fonduri comunitare”, se mai arată în comunicatul DNA.

A.N.P.C.D.E.F.P. a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză întrucât sumele de bani plătite în cadrul proiectului au fost restituite, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.v

Leave a Comment

*

code