Politic

Şedinţa liniştită a Consiliului Judeţean Teleorman – Două treimi (22 de consilieri) hotărăsc soarta judeţului

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Teleorman din data de 19 august 2014, cu cele doar 8 proiecte de hotărâre, condusă de vicepreşedintele CJ Nicolae Zavera, alături de care a stat, la propriu, şi vicepreşedintele CJ Cornel Bleajă, a fost una anostă, în care, doar în două rânduri, liberalii, aflaţi acum în opoziţie, au încercat să se facă auziţi. Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate cu o largă majoritate, mai puţin cel referitor la desemnarea managerului interimar al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman.

Acesta prevedea desemnarea doamnei Popa Elena Laurenţia în funcţia de director interimar al Centrului Cultural, pe o perioadă, de încă 120 de zile, urmând a fi retribuită cu 4060 lei lunar. La respectivul proiect de hotărâre, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, liberalul Ilie Bălan, a întrebat dacă interimatul respectiv va funcţiona până când fostul director, actualul senator social-democrat Timotei Stuparu, îşi va termina mandatul de parlamentar. Totuşi, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 21 de voturi pentru şi un vot împotrivă, din cei 22 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă.

Altfel, tot un consilier judeţean liberal, Alexandru Iliescu, fără să vrea să încurce iţele şedinţei, a avut o intervenţie la ultimul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, privitor la „aprobarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la unele drumuri din judeţul Teleorman în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada aprilie-august 2014”. Alexandru Iliescu a amintit de necesitatea unui punct de vedere al celor de la Apele Române, menţionând faptul că trebuie umblat la cauză, nu la efect.

Altfel, liberalii din Consiliul Judeţean Teleorman au votat în majoritate cu majoritatea de la putere, indiferent că acum sunt în opoziţie; votul liberalilor pare a fi în consens cu majoritarii social-democraţi, evidenţiind încă o dată că în Teleorman, chiar şi în Consiliul Judeţean, chiar şi în lipsa preşedintelui CJ Adrian Ionuţ Gâdea, o mână, stânga, spală pe alta, dreapta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.