Politic

Şedinţă fulger a Consiliului local Alexandria

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa extraordinară a Consiliului local Alexandria de duminică, 31 august 2014, a fost una care s-a desfăşurat cu o celeritate extraordinară; nouă minute au trebuit consilierilor locali PSD şi PP-DD ca să aprobe toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi, e adevărat în absenţa consilierilor locali PDL şi PNL, care au hotărât să absenteze şi de această dată, probabil fiind prinşi cu alte probleme mai importante pentru comunitate, ori considerând că votul lor nu mai contează, fiind o minoritate neimportantă în Consiliu, cu toate că sunt aleşi şi chiar plătiţi. În lipsa celor şase consilieri ai opoziţiei, şedinţa a durat doar 9 minute, iar toate proiectele de hotărâre au primit vot favorabil în unanimitate.

Astfel au fost aprobate proiectele referitoare la transmiterea unor imobile din domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în domeniul public al municipiului Alexandria (stadionul municipal), precum şi preluarea din administrarea Ministerului Mediului şi al Schimbărilor Climatice, Administrarea Naţională „APELE ROMÂNE” în administrarea Consiliului local Alexandria (digul de protecţie al municipiului reşedinţă de judeţ).

În demararea şedinţei Consiliului local Alexandria primarul Victor Drăguşin a rearcat că „şedinţa de duminică a fost o provocare pentru consilierii locali”, iar consilierul local PP-DD Jan Abălaru a ţinut să menţioneze că democrat-liberalii şi liberalii care au absentat de la şedinţa festivă a Consiliului local „au pierdut. Nu era nimic politic în aniversarea a 180 de ani de atestare a municipiului Alexandria”. Consilierul Abălaru a mai menţionat şi faptul că prelegerea generalului Dragnea a fost o adevărată lecţie de istorie la care puteau asista şi consilierii PDL şi PNL.

În lipsa opoziţiei, şi proiectul de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului local al municipiului Alexandria pe anul 2014 a fost votat în unanimitate, adică de toţi cei 13 consilieri locali prezenţi la şedinţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.