În şedinţa extraordinară a Consiliului local Alexandria/ A fost aprobat excedentul bugetar din anii precedenţi pentru folosinţă în 2018

În cadrul şedinţei extraordinare de marţi, la care au fost prezenţi 18 consilieri din 21, câţi sunt aleşi în Consiliul local al municipiului Alexandria, au fost aprobate, la propunerea primarului Victor Drăguşin, câteva proiecte de hotărîri, cel mai important fiind cel privind utilizarea excedentului bugetar din anii precedenţi, în sumă de 6.435 mii lei, pentru folosinţă în anul 2018, în sensul utilizării acestuia pentru finanţarea, atât a unor noi investiţii, cât şi finalizarea celor începute sau acoperirea unor cheltuieli prinse în bugetul pe anul curent. Hotărârea a fost adoptată cu 14 voturi pentru şi 4 abţineri.  Nefiind alte intervenţii pe marginea prevederilor din proiectul respectiv, în continuare, au fost aprobate, în unanimitate, alte trei proiecte privind unele investiţii, cum ar fi documentaţiile tehnico-economice pentru amenajarea unor terenuri sportive sintetice de handbal şi volei la liceele Mircea Scarlat şi Tehnologic nr. 1. În aceeaşi notă, s-a înscris şi proiectul de hotărîre privind documentaţia tehnico-economică pentru unele lucrări specifice la Centrul multifuncţional pentru tineri.

A fost o şedinţă care n-a stârnit controverse între consilierii puterii şi opozitiei, tocmai prin tehnicitatea ei economică şi financiară, nefiind, practic, mai nimic de comentat sau de propus pe o problemă sau alta, chiar dacă au fost, aşa cum spuneam, şi 4 abţineri. Probabil, au fost lăsate pentru şedinţa în care se va dezbate bugetul local al acestui an. (Gh.Paraschiv)

Leave a Comment

*

code