Eveniment

Ședință de lucru a Comisiei de Dialog Social cu înghețarea salariilor din sănătate și asistență socială pe ordinea de zi

Subprefectul județului, Nicoleta Voicu a prezidat ședința Comisiei de Dialog Social Teleorman, care a avut loc vineri, în Sala de ședințe a Palatului Administrativ, la solicitarea Uniunii Judeţene ”Sanitas” Teleorman, membră a Federației ”Sanitas” din România, transmite Prefectura Teleorman.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a întâlnirii au fost trecute subiecte legate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului pentru condiții de muncă deosebit de grele, prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaților din sistemul de asistență socială.

Au participat la ședință reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, confederațiilor sindicale şi confederațiilor patronale – membri ai Comisiei de Dialog Social Teleorman și invitați din partea unităților medicale din județ (manageri de spitale), respectiv reprezentanți ai Uniunii Judeţene ”Sanitas” Teleorman.

Reprezentanții ”Sanitas” Teleorman au solicitat găsirea unor soluții astfel încât angajații din sistemul sanitar și cel de asistență socială să poată beneficia de drepturile legale privind salarizarea, fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor începând cu data de 01.01.2021.

Subprefectul Nicoleta Voicu a dat asigurări cu privire la deschiderea Guvernului României față de situația personalului sanitar, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, și a precizat că va înainta Executivului revendicările transmise de Uniunea Judeţeană ”Sanitas” Teleorman.

 

2 Comments

 1. Alo, Federaţia „Solidaritatea Sanitară”!
  In 30 de ani – oricat de mare a fost criza sanitară ati ieșit in strada doar pentru bani- salarii și sporuri.
  Niciodată pentru pacient! Niciodată pentru un mediu de lucru profesionist, cu dotări de ultima ora, cu instrumentar steril sau stoc de medicamente pentru bolnavii de cancer etc.
  Ați luat si salarii si șpăgi si nu tot nu v-a ajuns!
  NU VĂ CONVINE?!
  LA PRIVAT CU VOI!!!!
  In mediul privat nu s-au plafonat salariile!

 2. wau

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.