Politic

Şedinţă de Consiliu Judeţean amânată, dar cu proiecte aprobate

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Teleorman, programată pentru data de 2 septembrie 2014, ora 14.00, a fost amânată de două ori; prima oară, la ora 13.34 consilierii judeţeni PDL şi PNL au hotărât să părăsescă sala de şedinţă în care au tot aşteptat începerea şedinţei, moment în care şi-a făcut apariţia preşedintele Consiliului, Adrian Ionuţ Gâdea, care a anunţat amânarea şedinţei pentru ora 17.00; după amiază s-a făcut o a doua amânare a şedinţei, pentru data de 3 septembrie, ora 10.00 dimineaţa. Se pare că respectiva şedinţă a Consiliului Judeţean Teleorman a suferit cele două amânări în urma unei adrese a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală adresată Consiliului în care se menţiona: „Revenim la adresa AJFP nr. 62964/26.08.2014 prin care v-am comunicat sumele în vederea elaborării proiectului de buget pe anul 2015 şi a estimărilor pe anii 2016-2018, cu precizarea că pentru estimările pe anii 2016-2018 s-a avut în vedere drept criteriu de repartizare şi gradul de necolectare al veniturilor proprii, criteriu aprobat doar pentru anul 2015”.

Iniţial, la şedinţa Consiliului Judeţean din data de 3 septembrie, erau prezenţi doar consilierii judeţeni social-democraţi, liberali, pepededişti, lipsind consilierii PDL; după câteva momente de la începerea şedinţei şi-a făcut apariţia şi consilierul democrat-liberal Florin Neagu.

Primul proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Teleorman s-a referit la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din limita de sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cota de 18,5% din impozitul pe venit, diminuate cu gradul de necolectare a veniturilor proprii, pe anul 2015 şi estimările pentru anii 2016-2018. Proiectul respectiv a fost aprobat de 17 consilieri, dar au fost şi 6 voturi împotrivă.

Al doilea proiect de hotărâre s-a referit la rectificarea bugetului propriu al judeţului pe anul 2014 şi estimările pentru anii 2015-2017. Şi acest proiect a fost aprobat cu 17 voturi pentru şi 6 abţineri.

Ceea ce a fost curios la şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman a fost faptul că ambele proiecte au fost aprobate în şedinţele pe comisii, dar la comisia de urbanism au fost 4 voturi cu abţinere; cu toate acestea, în şedinţa extraordinară, nu a fost nici un comentariu justificativ al abţinerii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.