Politic

Şedinţă cu scântei în Consiliul local Alexandria

Monica DUMITRESCU

Începută într-o atmosferă relativ calmă, ultima şedinţă a Consiliului local Alexandria, desfăşurată vineri, 29 ianuarie, s-a transformat pe parcurs într-o ceartă ca la uşa cortului între consilierul PNL Florin Titirişcă, pe de o parte, şi preşedintele de şedinţă, Florea Voicilă (PSD) şi administratorul municipiului, Ştefan Tăbăcitu (PSD), de cealaltă parte. Deranjate de limbajul şi acuzele lui Florin Titirişcă, au intervenit Andreea Broşteanu şi Gina Curea, ambele consilieri locali din tabăra PSD, însă nu au avut sorţi de izbândă în faţa fostului pedelist care a făcut câteva remarci tendenţioase la adresa acestora.

Mărul discordiei au fost proiectele privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015 ale societăţilor comerciale care funcţionează în cadrul Primăriei Alexandria: Pieţe şi Târguri, Administraţia Străzilor Construcţii Edilitare, Termic Calor Serv, Serviciul Sanitar Veterinar, TR Administrare Imobile, Transloc Prest, Primalex Proiect. Titirişcă a cerut câteva lămuri legate de situaţia financiară a acestora, recuperarea unor datorii şi rapoartele curţii de conturi, acuzând de incompetenţă sau prostie conducerea acestor societăţi.

Discuţii aprinse au fost şi pe marginea unor proiecte privind închirierea sau concesionarea prin licitaţie publică a unor terenuri aparţinând domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, dar şi pe marginea proiectului privind înfiinţarea Buletinului Informativ al Consiliului Local şi al Primăriei Alexandria.

Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost însă aprobate, chiar dacă cei şase consilieri ai noului PNL la cele mai multe s-au abţinut sau au votat împotrivă.

4 Comments

 1. Cata asemanare intre Titirisca si Nicu Marzan!
  Gura mare si prostie.
  Sansa lor este ca prostia nu este fapta penal.

 2. Niciodata ,desi se spune sa nu zici niciodata,….niciodata!

 3. alexandrean

  asta este SPECIFIC CELOR DIN P.S.D. …..
  CAT O SA MAI DUREZE P.S.D. -ul CU ACESTE METODE ?????

 4. Acuzele consilierului Titirisca imi amintesc de cele de pe vremea cand PRM-ul avea reprezentanti in consiliu local si tot asa bateau toba de se auzea pana la centru,dar ca si cazul de fata nu aveau nici un succes!Pacat ca aceasta cutuma a democratiei care obliga minoritatea sa se supuna majoritatii nu face altceva decat sa-i determine pe cei minoritari ca la anumite proiecte si aici ma refer in primul rand la spatii din domeniul public sa negocieze prin spatele usilor inchise!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.